Sneller dan snel: binnen 9 seconden 1-0!

18
Mei
Vitesse'22 JO16-1
6
Alliance JO16-1
4

Zaterdag hebben we toch weer een record gebroken. Niet het record van de hoogste uitslag of het verste afstandsschot. Nee, deze keer zat het in de snelheid van scoren. Want terwijl ik nog bezig was met het indrukken van mijn stopwatch lag de bal al in het mandje achter de keeper van Alliance. 2 of 3 keer raken was voldoende om Ilias voor de keeper te zetten en hem te verschalken.  Vervolgens was het 1-richtingsverkeer naar het doel van de tegenstander en maakten we 2-1, 3-1 en 4-1. De tegentreffer was een misverstandje in de achterhoede, maar niet iets waar we ons zorgen over maakten.

De tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Niet dat de jongens van Alliance slecht  waren, ze konden echt wel voetballen. Wij hadden gewoon de overhand. Met snelle loopakties, hoge druk op hun helft bij het uitverdedigen en een ‘over-mijn-lijk’ mentaliteit, bestreden we de jongens die niet wisten waar ze het moesten zoeken. De 5-2 van Alliance was een duidelijke uitbal voor ons die snel door hun werd genomen waardoor we allemaal voor de bal stonden.  Het tegendoelpunt werd opgevolgd door een scheermesscherpe aanval van onze kant die goed werd afgerond. Daarna hadden we nog kansen op meer waarbij een dubbel cijfers uitslag niet kan worden uitgesloten. Helaas zakte het concentratieniveau onder Amsterdams peil waardoor de 6-3 en 6-4 nog konden worden gemaakt.

Na dit weekend hebben we onze tweede plek in de stand verstevigd door het gelijkspel van Badhoevedorp tegen onze dorpsgenoten. Daardoor staan we 3 punten voor met nog 1 wedstrijd tegen de nummer laatst te gaan. Het kan eigenlijk niet meer mis gaan.

Fotogalerij