Statistieken en ontwikkelingen

10
Jun
Vitesse'22 JO15-2
30
Doelpunten voor
69

Statistieken en ontwikkelingen

De statistieken

Dit jaar hebben we 63 trainingen gehad op maandag en woensdag. In de eerste weken hebben we de vrijdag benut om wat wedstrijdafspraken te maken zodat we elkaar in de wedstrijd beter begrepen. Ook hebben we 30 wedstrijden gespeeld waarvan we er  6 wonnen,  22 verloren en 2 gelijk speelden.

De trainingen werden goed bezocht (tussen 60 en 78%). Jort speelde ALLE wedstrijden mee: nooit ziek of geblesseerd.

We scoorden 69 keer, wat een gemiddelde betekent van 2.3 per wedstrijd. Dat is een keurig resultaat omdat het aangeeft dat we voetballende toch in staat waren om kansen te creëren en te scoren. Door het vertrek van Tom verloren we wel onze goal-getter van de eerste wedstrijden.

Naast het formele programma hadden we nog 2 toernooien en 1 oefenwedstrijd. Het ziet er als volgt uit.

De ontwikkelingen

Dit jaar hebben we een hecht team zien ontstaan wat aan het einde van het seizoen goed op elkaar was ingespeeld. De posities op het veld waren duidelijk voor iedereen waardoor we naar behoefte konden wisselen en mensen op een andere plek konden inzetten. Door het jaar heen zijn er ook verschuivingen geweest op posities. Ties verschoof naar de laatste lijn om vandaar de opbouw te doen. Jort werd het motortje op de links mid positie. Joep zette de organisatie neer en zorgde voor een dichte as. Daarnaast ontwikkelde we de buitenspelval doordat Daan lekker dicht achter de laatste lijn ging spelen. Goed om te constateren dat we met onze kwaliteiten het maximale eruit haalden.

En dan de individuele ontwikkelingen:

- Daan: voor het eerst vaste keeper en vanaf het begin leergierig en goed coachbaar. Leerde uitverdedigen over de vleugels, meegeven aan de centrale verdedigers, uitschieten en belangrijk, halverwege de eigen helft bij een aanval. Eigenlijk een keepende voetballer.

- Joep: organiseerde de laatste lijn, gaf rugdekking aan beide kanten van het veld, joeg op elke balbezittende aanvaller en zette als een volleerd strateeg de as dicht bij een tegenaanval. Onvermoeibaar en zo snel als Usain Bolt.

- Ties: de PIerlo van JO15-2, strooide met passes vanaf zijn linker en rechtervoet, vocht individuele duels uit met centrum spitsen en was altijd verrassend bij het spelverdelen. Als aanvoerder nam hij de Warming up voor zijn rekening zodat de coach zich kon richten op de keeper.

- Remie: de verdediger van de tweeling. Liet zich niet gek maken door zijn opponent ook al waren deze vaak een stuk groter. Bleef strijden en positief voetballen door altijd de combinatie te willen spelen met de middenvelder die voor hem stond. Kan zowel links als rechts uit de voeten.

- Thom: de linkspoot aan de linker kant die met zijn snelheid en felheid menig tegenstander aftroeft. Gegroeid in het seizoen en sterk in de opbouw door zich snel aan te bieden en het veld groot te maken. Ook Thom bleef gaan ook al was de tegenstander soms wel een kop of 2 groter.

- Jort: omgebouwd van verdediger naar linkermiddenvelder die gedurende het seizoen zijn loopacties over de as meer en meer begon in te zetten. Tot een schot is het nog niet gekomen, maar dat gaat ongetwijfeld komen.

- Stijn: de voetballende, scorende, altijd werkende en effectieve speler. Meestal rechts op het middenveld, maar ook in de spits waardevol. Zoekt de combinatie en ook klaar voor de tweede bal.

- Wouter: de stylist op het middenveld die op 10 precies wist waar de bal gekaatst moest worden zodat de middenvelders de bal achter de verdedigers van de tegenpartij konden leggen.

- Mike: de middenvelder die inzetbaar was om meerdere posities en daar precies wist wat er van hem verwacht werd. Of hij nou linksmidden in de opbouw of op 10 in de aanspeelbare rol zat, hij wist hoe hij zich moest opstellen en zijn rol moest vervullen.

- Dion: de rechtsachter die veelvuldig de rechtsbuitenrol vervulde. Met zijn rushes en goede, harde voorzetten een plaag voor menig links achter. Scoorde zelf regelmatig door gewoon de trekker over te halen en op doel te knallen.

- Ronie: de snelle spits die altijd een actie probeerde in te zetten en zijn tegenstander het leven moeilijk maakte. Werd vaak met handen en voeten tegengehouden, maar bleeft strijden.

- Dyon: kan op meerdere posities worden ingezet, maar speelt meestal op de vleugels waar hij met zijn sleepbeweging vaak naar binnen komt en probeert aan te leggen voor een schot. Is altijd dreigend naar voren.

- Roy: de sterke spits die het fysieke duel niet schuwt en menig robbertje heeft moeten vechten met de laatste lijn van de tegenstander. Maakte oorlog zoals hem gevraagd werd en was altijd dreigend in de 16 door goed te vrij te lopen richting eerste paal.

Voorlopig zijn er geen voetbalactiviteiten meer op de club en gaan we pas weer in augustus aan voetbal denken. Jullie kennende zal er toch nog wel wat voetbal op het programma staan. Zorg dat je je voetbal vaardigheden op orde houdt :).

Rest mij nog om alle ouders te bedanken die wekelijks hun steentje bij hebben gedragen aan het rijden, vlaggen, limonade halen gezelligheid enz enz.

Wim bedankt voor je ondersteuning bij de wedstrijden, het trainen op maandag en het vlaggen.

Fijne vakantie!

 

Fotogalerij