SVW laat Vitesse ontsnappen op Puikman: 2-2

02
Apr
Vitesse'22
2
SVW'27
2

Het affiche beloofde een titanenstrijd om een plaats in de nacompetitie, maar het werd niet meer dan een fletse subtopper. Beide teams bakten er niet veel van en SVW leek door 2 fraaie goals uit evenzovele goede aanvallen spekkoper te worden. Totdat één van de groenzwarten in de 83e minuut zijn ploeg de das om deed door rood te pakken na dom natrappen. In dezelfde minuut nog scoorde Vitesse uit de daaropvolgende vrije trap de aansluitingstreffer en kwam 3 minuten later zelfs langszij. Vlak voor tijd scoorde Vitesse bijna ook nog de winnende treffer maar geen van beide ploegen verdiende na zo’n matige performance de 3 punten.

Vooral de eerste helft was van een bedenkelijk niveau. Het leek wel of iedereen meer bezig was met Ajax-Feijenoord dan met de eigen wedstrijd. Pas na bijna een half uur spelen viel er iets te genieten. Na knullig balverlies op 25 meter van de achterlijn van SVW volgde een perfecte counter van SVW dwars over de lengteas van het veld waarna de ploeg uit Heerhugowaard geheel onverwacht de leiding pakte. Vlak voor rust leek de gelijkmaker te vallen uit een fraaie vrije trap net buiten het strafschopgebied. Maar de inzet van Robin Bakker werd via de vingertoppen van de keeper tot corner verwerkt.

Ook na rust werd het spelbeeld aanvankelijk nauwelijks anders. Toch was het SVW dat na een kwartier spelen zelfs op een 0-2 voorsprong kwam na wederom een prima counter. Daarna veerde Vitesse wat op door het (te late?) inbrengen van rechterspits Rik Beentjes. Zijn acties zorgde in elk geval voor wat meer gevaar, maar zijn maten stonden deze middag allesbehalve op scherp. Menigeen had zich al neergelegd bij een onafwendbare thuisnederlaag totdat een van de SVW’ers zijn ploeg lelijk in de steek door in de 83e minuut na te trappen. Hij kon met rood vertrekken waarna de bal uit de door hem veroorzaakte vrije trap in een luchtduel door Jort Kaandorp werd binnengekopt: 1-2. En 3 minuten later werd het zelfs gelijk toen Robin Bakker op links vrijkwam en beheerst scoorde. Vitesse zette nog aan voor de volle winst, en kwam in de blessuretijd nog heel dichtbij na een prima voorzet van de goed spelende Tanno van den Berghe maar Tom Spil kwam een teenlengte te kort. Maar zoals gezegd, Vitesse mocht na die 0-2 achterstand dat de handen dicht knijpen met dat ene puntje. Daardoor staat de ploeg nu op de 3e plaats en blijft dus meestrijden om een plaats in die felbegeerde nacompetitie.

Fotogalerij