Terug op aarde???

08
Okt
Vitesse'22
4
DEM JO11-2
4

Vitesse ’22 JO11-1 versus DEM JO11-2

Zaterdag 8 okt, een lekker zonnetje, met de dauw op het veld. Het belooft een prachtige voetbalochtend te worden. Helaas pakte het even anders uit voor de mannen.
We begonnen aan de wedstrijd met een goed gevoel, direct na de aftrap hadden wij dan ook een licht veldoverwicht, maar DEM bleek over een goede verdediging te beschikken. Zij stonden goed compact achterin waardoor de backs van DEM altijd rugdekking hadden, en wij er maar moeilijk doorheen kwamen. Tommie, Sem en Jurrit probeerde het wel maar stranden telkens op de verdediging.
DEM kreeg dan ook in de gaten dat er kansen waren om hier punten te pakken. Ze waren feller en gretiger dan onze mannen. En omdat wij de kansen die we kregen niet benutte (gebrek aan scherpte) bleef het niet lang uit dat DEM ons net vond. Morris die goed stond te keepen kon helaas de 0-1 niet voorkomen. Later in de eerste helft keken we zelfs tegen een 0-2 achterstand. Dit was de stand waarmee we limonade gingen drinken.
In de rust hebben we aangegeven dat wij strijd misten op het veld, je kunt nog zo’n goeie voetballer zijn, als je geen strijd levert win je dit soort wedstrijden nooit.
Na wat omzettingen begonnen we aan de tweede helft, er stond een heel ander Vitesse op het veld. Het duurde dan ook niet lang of de aansluitingstreffer werd gemaakt. Tom Kool schoot van grote afstand over de keeper heen. 1-2 direct daarna bracht DEM het verschil weer op 2 doelpunten middels een hard schot, Ian zat er nog wel aan helaas net niet voldoende 1-3 het werd zelfs 1-4. Bewonderingswaardig genoeg gingen de koppies niet hangen maar bleven ze vechten voor wat ze waard zijn. Achterin stonden Ian, Levin, Ricardo, Alexander en Tom hun mannetje en voorin ontstond er meer lef en minder ontzag voor de tegenstander Tommie, Morris, Sem en Jurrit gaven meer druk op DEM. Jurrit tekende uit een scrimmage voor de goal voor de 2-4, hierbij gaf hij 2 man met één schot een panna. De 3-4 kwam op naam van Morris die handig gebruik maakte van de miscommunicatie tussen de keeper en de verdediger van DEM, waardoor hij kon afronden op een leeg doel.
Het verschil was nog maar 1. Met nog 10 minuten te gaan roken onze mannen de winst, dus gingen ze volle bak. Het was Tommie die de stand gelijk bracht, op zeer vakkundige wijze kreeg hij hem in het doel, een mislukte voorzet (naar eigen zeggen) belande over de keeper tegen de touwen. Heerlijk om ook een beetje geluk te hebben. De laatste minuut kregen we ook nog een kans op de volle drie punten, maar helaas…… Of moet ik zeggen gelukkig……… Feit is dat de de punten zijn verdeeld en dat de mannen geleerd hebben dat zij zonder strijd geen wedstrijd kunnen winnen.

Tot zaterdag
Thijs

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.