Terugblik en Statistieken

03
Jun
Vitesse'22 JO15-3
10
FCC Vitesse'22 JO15-2
10
De Statistieken
 
Zoals je kan zien waren Roy en Sepp beide alle wedstrijden en toernooien aanwezig. Of het nou vroor, vroeg of ver weg was, ze waren er altijd. Door schorsingen, blessures, ziekte, vakanties of anderszins heeft de rest minimaal 1 keer moeten verzuimen. Over schorsingen gesproken, dit jaar hebben we 1 keer een rode kaart geïncasseerd en 1 keer een gele. 2 kaarten teveel (!), maar ontstaan uit enthousiasme en inzet en niet door gemeen spel.
 
Gedurende het jaar verwelkomden we Ivano en namen we afscheid van Matthies (C2) waardoor we bij normale bezetting 2 wisselspelers  hadden. 
 
Jullie zijn dit jaar ook 70 keer lastig gevallen met een 9 o’clock mail, waarin 29 opstellingen zijn gemaakt. Uitgangspunt was dat iedereen evenveel speelde en dat er bij het wisselen niet van positie gewisseld hoefde te worden. Door vermoeidheid en blessures is er soms wat geïmproviseerd met de wissels, maar het pakte altijd goed uit. Nare blessures waren er bij Hidde, Tijn, Terry en Ties. Gelukkig was Matthies altijd ‘in’ voor een invalbeurt bij zijn oude makkers. 
 
We hebben 16 keer uit en 17 keer thuis gespeeld.  23 keer voor de competitie, 3 keer voor de beker, 4 vriendschappelijk en 3 toernooien. Totaal scoorden we 67 keer en ben ik de tel kwijt van de tegendoelpunten. 
 
De vervelendste wedstrijd was de thuiswedstrijd tegen Foresters en de leukste was de oefenwedstrijd tegen Vechtstroom (rennen voor je pasport Ali).
 
Over de ondersteuning hadden we niet te klagen: alle wedstrijden hadden we supporters, alle uitwedstrijden waren er voldoende ouders en auto’s, er was altijd iemand te verleiden om te vlaggen en bij calamiteiten werd zelfs de fluit ter hand genomen. 
 
De trainingen werden het hele jaar door goed bezocht en met enthousiasme getraind bij Coen, Daan en John.
 
De ontwikkelingen.
 
Als team is er een hecht verband ontstaan dat doordrongen was van de afspraken en de manier waarop we wilden spelen (breed, diep, terugleggen, mooi dynamisch voetbal over de grond). We kenden onze fysieke beperkingen en weten dat we een technische ploeg zijn. De resultaten waren altijd goed ook bleef de score vaak uit kregen we de bal altijd voor de goal van de tegenstander. 
 
Iedereen heeft gespeeld op de plek die het beste bij hem paste en waar hij de grootste ontwikkeling kon doormaken. Die ontwikkeling is bij iedereen opgetreden:
– Jesse: heeft zich ontpopt als uiterst betrouwbare sluitpost die menig partijtje voor ons heeft gewonnen. Zowel op keeperskwaliteiten als meevoetballend grote ontwikkelingen en een goede aanvoerder na het vertrek van Matthies. 
– Joep die door het vertrek van Matthies werd gebombardeerd tot laatste man en daardoor verdedigend EN aanvallende het team moest aanjagen. Helemaal passend bij de wedstrijdmentaliteit van Joep die nooit los laat. 
– Terry die door zijn kwaliteiten door het team ‘zwerft’ en waar hij ook wordt opgesteld altijd ‘waarde’ toevoegt aan het team. Met snelle aanvallende rushes en verdedigende balveroveringsakties altijd waardevol. 
– Hidde zaagde als voorstopper menig spits doormidden. Geen half metertje ruimte kregen ze en kon het niet goedschiks dan maar kwaadschiks! Als balveroveraar en opbouwer legde Hidde de nodige kilometers af.
– Rhys, de meest aanvallende rechtsback van VItesse’22 die door zijn snelheid over de diagonaal telkens voor gevaar en verwarring zorgt bij de tegenstander. Rhys heeft zich ontwikkeld van fysieke vechter naar een sterke aanvallende verdediger.
– Sepp als enige linkspoot in het team enorm waardevol bij de opbouw over links. Met technische hoogstandjes wist Sepp altijd direct of via de linksmidden het gevaar bij de buitenspeler te brengen. De druk naar voren zat er ook bij Sepp in en daar werd goed op ingespeeld door zijn omringende spelers. 
– Stijn was als stille kracht betrokken bij een groot aantal doelpunten en scoorde zelf op belangrijke momenten. Met goede schoten op doel en goed inzicht zette hij de spitsen vaak in goede positie om te scoren. 
– Tom: individueel en in de combinatie altijd gevaarlijk en doelgericht. Met snelheid en balcontrole goed voor 11 doelpunten waarvan een aantal penalties die ‘kiezelhard’ werden verzilverd. 
– Ties: had als opdracht om te lopen in de ruimtes op het middenveld en daar de bal te kaatsen naar de speler die er het beste voor stond. Met zijn fluwelen balbeheersing legde Ties de bal altijd panklaar neer voor de andere middenvelders of direct op de bewegende spitsen. 
– TIjn van middenvelder naar centrale spits waar snelle rushes meestal gevolgd werden door een hard schot (links of rechts maakt niet uit). Met toenemende precisie bestookte Tijn het doel van de tegenstander en legde menig balletje in het netje. 
– Ivar ontpopte zich tot een geconcentreerde altijd bewegende spits met een grote effectiviteit (topscorer met 14 doelpunten). Kan op meerdere plekken goed uit de voeten en heeft zelfs een keer Jesse vervangen toen deze het team redde bij een uitloopaktie (rood maar wel 2-1 winst tegen Uitgeest, wie weet het niet!).
– Roy de kleinste man van het veld die het vaak moest afleggen tegen de beren van de tegenstander. Toch bleef Roy met zijn snelheid en handigheid de vaak grotere backs opzoeken en dol draaien. Met 5 doelpunten een succesvol seizoen.
– Ivano kwam er tijdens het seizoen bij en het was prettig om een echte strijder erbij te krijgen. Fysiek stond Ivano altijd zijn mannetje en na even zoeken werd ook het spel steeds meer eigen. Zowel aanvallend als verdedigend inzetbaar en effectief. 
 
Vanaf vandaag gaan alle grasmaaiers bij Vitesse’22 het veld op om de sprieten tot onder het maaiveld af te korten. Het is gedaan voor het seizoen 2016-2017 en de vakantie lonkt. Jongens, vergeet niet dat voetbal een spelletje is dat vaardigheid vergt en waar training/oefening voor benodigd is. Houdt zowel je conditie als je techniek deze zomer op peil, zodat je in augustus goed voorbereid aan de trainingen kan beginnen. 
 
Fijne vakantie en vergeet deze week je Vitesse’22 tenue niet in te leveren!!

Fotogalerij