Topduel Vitesse en Hellas Sport onbeslist: 1-1

08
Dec
Vitesse'22
1
Hellas Sport
1

De inzet van het voorlaatste duel vóór de winterstop was de 1e plaats in de 2e klasse A. De laatste 2 seizoenen was het Hellas Sport dat op overtuigend wijze de punten wist mee te nemen uit Castricum. Vitesse was er op gebrand om dit keer de Zaankanters af te troeven. In een niet al te beste wedstrijd zag het er lange tijd naar uit dat die missie zou gaan lukken. Maar dankzij een toch wat discutabele strafschop kwam Hellas een kwartier voor het einde toch langszij en wist dankzij dat ene winstpunt de koppositie in de 2e klasse A te handhaven.

De 1e helft was Hellas Sport de bovenliggende partij. Al na een paar minuten raakte de Zaanse ploeg een van hun spitsen kwijt met een enkelblessure. Maar ondanks die tegenvaller ging Hellas duidelijk op zoek naar een voorsprong. Na een kwartier spelen leek dat ook te gebeuren toen de linkerspits op randje buitenspel plotsklaps oog in oog kwam te staan met Tom Laan. Die wist nog net de bal met de vingertoppen te beroeren, en daarmee een treffer te voorkomen. Maar de grootste kans in de 1e helft was voor Vitesse toen Robin Bakker alleen op de Zaanse keeper afging. In plaats van zelf te scoren legde hij de bal breed, maar de precisie ontbrak daarbij  waardoor die grote kans verloren ging. Toch was het in de 38e minuut Vitesse dat op voorsprong kwam. Via een enigszins mislukte trap vanuit de achterhoede kwam Shabari Visser in balbezit en die zette met een splijtende dieptepass Jort Kaandorp vrij voor de keeper Vn Hellas Sport. Die leek met zijn vuisten de vanaf rechts hard ingeschoten bal te pareren, maar tot vreugde van de Vitesse/aanhang belandde de bal toch in het net : 1-0.

Na rust zakte het spelpeil naar een niveau dat eigenlijk niet past bij zo´n topduel. Dat kwam enerzijds door nogal wat blessures maar anderzijds ook omdat het goede spel van Hellas Sport voor de rust geen vervolg kreeg. De Zaankanters hadden weliswaar meer balbezit, maar echt gevaar wist de ploeg  niet of nauwelijks te stichten. Een kwartier voor tijd ging het toch nog mis voor Vitesse toen de linkerspits van Hellas Sport werd aangespeeld. Die probeerde zijn directe tegenstander op de rand van het strafschopgebied uit te kappen maar kwam daarbij ten val. De zeker niet partijdige maar wel wat pietluttig fluitende arbiter was onverbiddelijk en wees van grote afstand naar de stip. De Zaanse aanvoerder Quint Jansen plaatse zich achter de bal, en zijn harde en geplaatste bal in de linkerhoek werd nog wel beroerd door Tom Laan, maar onvoldoende om de gelijkmaker te voorkomen: 1-1. Daarna leken beide ploeg genoegen te nemen met het gelijke spel, want zonder noemenswaardige wapenfeiten werd die 1-1 ook de eindstand.

Fotogalerij