Transferzomer

VIOS-W JO17-2

Het publiek begon vorig seizoen al een beetje te morren. Geen prijzen, nee zelfs geen strijd om de koppositie. Hoewel geen prijzen? Op de laatste dag van het seizoen werd er nog even een mooie beker gescoord op ons eigen Zilveren Hert Toernooi. Ok. Het was een stage jaar. Ajax kan vier jaar zonder titels. De nieuwe Vitesse JO17-2 eigenlijk nog geen seizoen. Dus net als bij Ajax kwamen er de nodige versterkingen. Het scorend vermogen van onze aanvallers stokte vorig seizoen, dus werd Tim -Tadic- Bruynis ingelijfd. Dat was direct merkbaar in de 1e wedstrijd van het seizoen! Het scorend vermogen was gelijk weer terug. Het was ook zaak om het team bij elkaar te houden nu wij Europa, eh, Noord-Holland, ingaan. Van Marken tot Texel. De selectie bleef vrijwel in tact. Clubs stonden in de rij voor Zakrya, maar uiteindelijk dient hij gewoon zijn contract uit. Nieuwe aanwinsten Bas -Blind- Zoeteman, Rick -Bande- Thomasse en ook Rowan -Labyad- Tuinstra (losgeweekt bij DEM, en gelijk ook zijn vader als coach) gaan het team naar een nog hoger level tillen. Kortom een prima transferzomer! Om dit seizoen weer te strijden om de prijzen. Zelfs in een hogere klasse! Eerst de bekerstrijd. Marken durfde nog niet. Dus werd VIOS-Warmenhuizen onze eerste tegenstander. Het begin was veelbelovend. Na een rappe aanval maakte Tim met zijn gouden linkerbeen de 1-0. Zijn moeder zat nog aan de koffie. Lang kon Vitesse niet genieten van de voorsprong, want nog geen minuut later stond het alweer 1-1. Inmiddels was de koffie op, zodat Tim nog maar eens scoorde: 2-1 en zijn moeder kon juichen! Vitesse verzuimde uit te lopen, terwijl de VIOS keeper de held van de dag werd. Vloeiend combinatiespel en schoten op doel wisselden elkaar af. De VIOS keeper wilde echter niet aan het Vitesse feestje meewerken. Erger, VIOS kwam nog voor de rust terug op 2-2. Vitesse kwam na rust met enige tactische wijzigingen het veld op. VIOS werd weer overdonderd en natuurlijk was het weer Tim, wie anders, die inmiddels door zijn derde goal (hattrick!) gelijk de bal kon opeisen. De transferkosten zijn er nu al uit. Maar ja, er waren dan ook geen kosten. Gewoon transfervrij binnen de club. De bal werd niet direct opgeëist, zodat VIOS alweer langszij kon komen. Zolang je maar 1 doelpunt meer maakt dan je tegenstander. Ja, wijze worden van wijlen Cruijf. Met de mentale weerbaarheid van Vitesse zat het wel goed. Rick had inmiddels zijn gele keepershirt verruild voor het gestreepte zwart/blauw en schoot Vitesse naar 4-3. Geheel in stijl van de wedstrijd kwam VIOS weer terug tot 4-4. Vitesse werd moe en mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het daar bij bleef. Een vermakelijke wedstrijd. Een team met potentie. Tactiek zal nog worden bijgeschaaft. Coaches en publiek tevreden. Texel, here we come!