Twee keer in 1 week tegen FcCastricum: nu JO19-1 en een mooie 2 – 2

FcCastricum JO19-1

Na een lange luie zomer was het zaterdag weer de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Eerst nog een paar potjes voor de beker maar vanaf oktober start de echte competitie JO19 Eerste klasse. Woensdag was de generale repetitie nog een beetje een conditietraining voor ons, maar zaterdag was het voor het ‘echie’. En niet tegen de minste tegenstander: JO19-1 van FcCastricum is weliswaar een vriendenteam, maar kunnen wel goed voetballen.

De onzekerheid zat er dan ook goed in bij ons en dat manifesteerde zich in het eerste kwart (vanwege drinkpauzes) waarin we de ballen met ogen dicht naar alle kanten knalden. Niet een bijster goed schouwspel, maar meer konden we er toen niet van maken. FcCastricum profiteerde en scoorde 1-0. Het tweede kwart richten we ons meer op het rustig rondspelen van de bal en geen risico nemen en dat ging een stuk beter. We kwamen wat meer in ons spel en konden FcCastricum van ons af houden.

Het derde kwart was voor ons. Het voetballen begon weer te stromen en de combinaties kwamen weer schoorvoetend op gang. Meer en meer kregen we vat op het spel en dat resulteerde in een tweetal fraaie aanvallen die via Justin en Teun Smit op een fantastische manier werden afgerond. FcCastricum kon dit slecht verkroppen en legde er nog een schepje bovenop. De 2-2 was het gevolg en om eerlijk te zijn ….. wel een terechte uitslag.

Het spits is er af na deze 2 wedstrijden bij FcCastricum.  We hebben ondervonden dat we weer op nul staan en we zullen nog veel en hard moeten werken tijdens de trainingen om weer ons oude niveau te behalen waarbij we ook de nieuwe spelers gaan inpassen.