Uitgeest weet thuis opnieuw niet te winnen van Vitesse: 1-1

Maa
FC Uitgeest
Vitesse'22

Op papier leek een interessante streekderby te worden. Uitgeest dat vorige week na een prima reeks de 2e periodetitel had veroverd en Vitesse, dat vanaf eind oktober vorig jaar geen uitwedstrijden meer had verloren. Bovendien had de ploeg van trainer Van der Fits iets goed te maken vanwege de matige verliespartij een week geleden thuis tegen LSVV. Het in talrijke mate opgekomen publiek had zich dan ook verheugd op een heuse derby, maar mede door de harde wind dwars over het veld was goed voetbal niet of nauwelijks mogelijk. Uiteindelijk werden de punten na een matig duel broederlijk verdeeld.

De 1e helft ging redelijk gelijk op omdat geen van beide partijen er in slaagde om het initiatief te veroveren. Het spel golfde wat op en neer zonder dat er kansen gecreëerd werden. Vanuit het niets kwam Uitgeest op een 1-0 voorsprongen toen keeper Tom Laan na een kwartier spelen door een bepaald niet al te hard schot werd verrast. Vitesse, met de van een beenbreuk herstelde Robert Poel weer in de gelederen, probeerde daarna wel de opgelopen achterstand weg te werken, maar slaagde er niet om het de verdediging van de thuisploeg echt moeilijk te maken.

Na rust, met Desmond de Waard als vervanger va Tom Spil, was het balbezit meer voor Vitesse. Maar echt uitgespeelde mogelijkheden wisten beide ploegen niet te creëren. Pas een kwartier voor tijd viel een opwindend moment te noteren, toen een schot van afstand van een van de aanvallers van Uitgeest net voorlangs het doel ging. Uitgeest geloofde het wel een beetje, en waande zich al bijna zeker van een welhaast historische thuiszege op Vitesse. Het venijn zat echter in de staart. Zo’n 5 minuten voor het einde werd de bal uit een corner voor het doel gebracht. In de daaropvolgende scrimmage werd eerst nog een inzet van Jort Kaandorp van de lijn gehaald, maar de bal kwam daarbij tegen de hand van een van de verdedigers. De toegekende strafschop werd feilloos benut door aanvoerder Jort Kaandorp: 1-1. Uitgeest probeerde daarna nog wel de bakens te verzetten maar echt gevaarlijk worden zat er niet meer in. Zo eindigde de teleurstellende derby gezien het vertoonde spel in een terechte puntendeling.