Veerkracht werd beloond tegen KFC: 3 – 6

KFC 19-1

KFC was zaterdag onze tegenstander en na bestudering van de voorgaande resultaten was de conclusie: ‘er valt niets over te zeggen’. Onze domper van 5 – 0 bij Zaandijk kon op geen enkele wijze gemeten worden met de 2 – 6 winst van KFC bij FcCastricum of de 2 – 5 verlies bij Enkhuizen. Elke referentie ontbrak dus moesten we maar weer uitgaan van eigen kracht. En dat was moeilijk genoeg. De puzzel werd pas op het laatste moment gelegd omdat het ons momenteel ontbreekt aan centrale verdedigers die op en top fit of aanwezig zijn. Vincent kampt met een herstellende enkel, Thijs revalideert van verschillende pijntjes en Gabriel kampt met een jetlag vanuit het verre Chili. Improviseren dus!

Met Mees en Fedor op de centrale posities achterin en verder het vertrouwde 1-4-3-3 gingen we KFC bestrijden. Wederom kon de Warming Up niet naar behoren worden uitgevoerd. Deze keer omdat het programma bij KFC zo strak was gepland dat de wedstrijden nagenoeg naadloos op elkaar aansloten. Het gevolg was een Warming Up op gras en even ruiken aan het kunstgras alvorens we moesten aanvangen.

De eerste fase was ronduit lastig. De aard van het kunstgras moest worden verkend en ook de afstemming tussen de veelal ‘vreemde’ posities moest worden ondervonden. Het resultaat was een dekkingsfoutje waaruit een eenvoudige kopbal in de verre hoek verdween 1 – 0. Vanaf dat moment werd de rug gerecht en toonden we aan dat we voetballend verder waren dan KFC. De voorhoede van ons was uiterst effectief en een aantal fraaie aanvallen werden verzilverd. Dat we ook een paar benauwde momenten kenden bij ons doel ,welke veelal door Floris Jan onschadelijk werden gemaakt, is een vermelding voor de statistieken, maar de ruststand was gewoon 1 – 3 in ons voordeel. Enorme domper was evenwel de uitschakeling van Teun en Mees waarbij de laatste met een zware enkelblessure van het veld moest. Zag er naar uit en zal vermoedelijk een paar weken aan de kant staan.

De tweede helft was gewoon voor ons. De 2 – 3 uit een penalty waarbij Floris Jan werd gespaard, was nog wel een aansluitingstreffer, maar daarna liepen we gestaag uit naar 2- 6 met soms oogstrelende combinaties die door rust (temporiseren) werden uitgespeeld. Goed gedaan! De 3 – 6 vermeld ik voor de aansluiting bij de stand op Voetbal.nl, maar werd door de invallende duisternis haast niet opgemerkt.

Het was een wedstrijd waarop we met trots terug kunnen kijken en die mentale veerkracht vergde. Door het uitvallen van Mees moest Ties in de rol van Centrale verdedigers rol en samen met Fedor/Thijs werd dit met verve gedaan. De omzettingen die dit vergde op alle andere posities werden vervolgens uitstekend opgepakt. Knap!

Volgende week verder puzzelen en afwachten hoe lang de geblesseerden aan de kant blijven.