Velsenoord JO9-1 – Vitesse’22 JO9-4

Velsenoord JO9-1

Beste vrienden der Blauw-Zwart,

Eind van de ochtend, uurtje of 11, stonden 7 kleine maar vrolijke ventjes onder de rook van Corus klaar voor hun uitpartij tegen de Blauwe Leeuwen van Velsenoord J09-1 tegen J09-4 is op papier natuurlijk een kansloze missie, maar goed. De leuke, vriendelijke, nette en bovenal gemoedelijke club heeft maar één team onder 9. Wel meteen 8 man sterk, maar goed.

Velsenoord heeft prima velden, heerlijk gras en ook nog eens mooie witte lijnen op het veld precies zoals je zou wensen voor Onder 9. Goed geregeld allemaal.

Dan de pot. Ik zeg ’t vaker. Heerlijk gelijk opgaand. 3-3, 3-4, 5-5… Dertig prima minuten voetbal. Mooie combinaties. Een paar prachtig uitgespeelde goals. Ik zeg uitgespeeld omdat de doelpunten bij ons steeds vaker na een combinatie en meerder balcontacten tot stand komen. Een prachtige voorzet van Jasper -eerst z’n mannetje uitgekapt- precies op het voetje van Ivan. Iets later een prima voorzet van Pelle op dat zelfde voetje beland. En hoewel we vaak de laatste tien minuten een stapje meer zetten en aan het langste eind trekken, was dat vandaar helaas niet het geval. 9-5 was de eindstand, maar zeker niet getreurd. Het was een prima pot voetbal. De kleine foutjes die gemaakt worden horen bij de leeftijd. Meer vrijlopen en niet samenklitten op het veld én eerder afspelen. Zodra dat meer onder de knie komt gaan we nog wat beleven met dit team.

De leiders, en vaste kern der supporters, keerden tevreden en trots, maar ook puntloos weder richting Castricum. Een heerlijk weekend voor zich.

Met groet,

André en Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.