Verslag van een trotse coach!

Maa
Vitesse'22 JO161
Bloemendaal JO16-2
De wedstrijd Vitesse’22 Bloemendaal was geen gemakkelijke. De eerste wedstrijd werd geflatteerd gewonnen en dat maakte de kans op onderschatting van onze kant groot. Toch was de stand in de competitie en de resultaten die Bloemendaal sindsdien had geboekt, aanleiding om deze tegenstander met gepaste concentratie tegemoet te treden. En dat bleek een juist inschatting. Bloemendaal bestond uit sterke spelers die echt wel goed kunnen voetballen. Van onze kant was dus uiterste concentratie nodig.

En dat boden jullie. Ik heb in tijden niet zo’n geconcentreerd team gezien die bij elk balverlies de tegenstander onder druk zetten en trachtte de bal binnen 3 seconden weer terug te veroveren. Het was een genot om te zien. In balbezit werd er voortdurende druk naar voren gezet en dat gebeurde met overweging. De speelruimte werd voortdurend groot gehouden en de dynamiek die iedereen aan de dag legde was prachtig om te zien. Zo kregen we aanvallen voorgeschoteld die er oogstrelend uit zagen.

Toch leidde dit niet tot enorm veel kansen. Sterker nog, door onze manier van spelen kregen we een aantal counters te verwerken die Joris, Joep, Pieter, Daphne en Hidde een aantal keren tot actie dwongen hetgeen ze goed deden. Aan de andere kant hadden we kansen van Ties, Tom, Joris en Teun die een beter lot hadden verdiend.

De tweede helft hadden we de wind in de rug en kwam Bloemendaal bijna niet meer voor Pieter. Wij daarentegen kregen meer en meer kansen en het was wachten op de openingstreffer. Die kwam uiteindelijk door een soort van vliegende verlengactie van Robbie, net genoeg om de keeper te verschalken.

Na nog wat mindere momenten (gele kaarten en onaardigheden) werd er tijdig afgefloten waardoor de punten in Castricum bleven. Terecht!

Dit zijn de wedstrijden die ik als coach en onze grote schare aan supporters graag willen zien, spanning , inzet en leuk voetbal. Daar doen we het voor.