Verslag Velsen JO9-1 – Vitesse JO9-4

Velsen
Vitesse'22

Een bijzonder goedemorgen allemaal!

Vanochtend stond voor Vitesse JO9-4 de tweede wedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd tegen de geloofsgenoten van Velsen… RKVV Velsen J09-1 – RKVV Vitesse JO9-4.

Een op papier natuurlijk bijzonder oneerlijke partij. Maar ja, tussen theorie en praktijk huist een wereld van verschil. Of in ons geval, 7 toppers van een jaar of 9.

Net als vorige week bleek het een gelijk opgaande pot voetbal. 0-2 voor, 3-2 achter tot uiteindelijk 8-5 achter na dertig minuten… En los van die 8-5 was het een aangename pot voetbal op het kunstgras aldaar. Leuk getikt, hard gewerkt, prima gekeept en met voetballertjes met veel vreugde, passie en plezier. Fijn dat ook de regenbuien van de afgelopen dagen achter ons liggen en het heerlijk vertoeven was langs de lijn.

Vorige week maakten we in de laatste 10 minuten het verschil door een 6-5 achterstand om te buigen in een 11-7 overwinning. Mooi momentje dus om de jongens daar even aan te herinneren. En mensen… Dat was niet aan dovemansoren gericht. Mijn hemel. 8-5 achter en na 40 minuten de wedstrijd doodleuk met 9-10 winnen. Weer 5 goals in het laatste ‘kwart’. We hebben de laatste 10 minuten vandaag dan ook formeel omgedoopt tot het ‘Castricums Kwartiertje’ als referentie aan de geel-groenen uit Den Haag. Het zegt ook iets, of eigenlijk alles, over het karakter van onze jongens. Dus niet het koppie laten hangen, maar blijven geloven in je eigen kunnen en in dat van het team. Geweldig om te zien: Conclusie na twee wedstrijden; 2 overwinningen in de Beker.

We hebben de Kuip al in ons navigatiesysteem gezet.

Fijn weekend allemaal, André & Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.