Vertrouwen

Den Helder JO17-3

Begin september. Twaalf hongerige spelers die graag weer tegen een echte bal willen trappen. Na een wereldreis, langs vele windmolens en door zware regenbuien belandden we in het zonnige paradijs van Den Helder. Grasvelden zo groen als theeplantages, maar wel allemaal van nepgras. Geen taktische bespreking, gewoon in de vertrouwde opstelling, en genieten van weer lekker voetballen. En dat deed de hernieuwde J)17-4 (B4), gesterkt door nieuwe aankopen: Roy, Ivano en Sepp. Diamanten die we verder gaan slijpen. Wel nog een paar vakantiegangers, vakantie kan immers niet lang genoeg zijn, dus ook met  vier invallers: Jasper, Iwan, Tim en Merijn. Merijn is zo’n beetje onze vaste invaller en maakt alle topwedstrijden mee. Beginnend met Job en Luuk, onze twee snelle spitsen in de bekende 4-4-2 opstelling. Een heerlijk middenveld met Iwan, Roy, Tim en Rick. De verdediging onder leiding van krijger Zakrya, met rots Kai en ijzersterke backs Merijn en Ivano. Dat schept vertrouwen. Jasper als sluitpost, nog meer vetrouwen. Het spel zag er gelijk goed en verzorgd uit. Vitesse speelde met vertrouwen. Snelle combinaties leiden al snel tot een vroege openingsgoal van goalgetter Job (0-1). Den Helder speelt  niet slecht, maar komt niet  tot echte kansen komen. Jasper komt amper in gevaar. Vitesse komt wel tot kansen, maar mist af en toe nog de scherpte. Wat wil je na nog zo weinig speelminuten. Na een half uurtje een mooie voorzet van Sepp, die amper in het veld, Iwan de 0-2 laat scoren. Vlak voor rust weer zo’n heerlijke snelle aanval. Via Job komt de bal opnieuw bij de rappe Iwan, die de rust nog comfortabeler maakt.

Ondanks de strakke conditie training van trainer Ron, snakken enkele mannen naar nog meer rust. Het wordt dus 2e helft flink doorwisselen. Verder alert blijven en voorsprong verder uitbouwen. In de beker is doelsaldo altijd belangrijk. Dat begreep Iwan ook, die opnieuw 2x liet zien hoe je moet scoren (0-5). Kansen waren er ook voor Tim en de sterke Roy, maar schoten gingen net over. De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld. Coach kan beetje onderuit zakken. Nog een kwartiertje. Luuk haalt uit en zijn schot krult prachtig over de keeper: 0-6! Wat een weelde, terwijl Den Helder best een aardig team heeft, zo aardig dat ze nog een eretreffer  maken, als je nog van enige eer kan spreken. Laatste 10 minuten waren bonus ten opzichte van vorig seizoen. Spelers vallen met pijntjes uit, onwennig en nog ongetraind. Zakrya lijdt nog het meest, na door de mangel te zijn genomen door twee DH spelers. Nu weten ze ook in Den Helder wie de snelste verdediger in heel Noord-Holland is en wie de schrik is voor elke aanvaller. Hopelijk vallen de pijntjes mee van aantal spelers, zodat er deze week weer aan  conditie en techniek kan worden gewerkt, want zaterdag alweer een mooie bekerwedstrijd op het programma. Nu alweer zin in!