Vier op een rij

13
Maa
VVH Velserbroek
3
Vitesse'22 dames 1
0

Er stond vandaag een leuke wedstrijd op het programma. De dames van Vitesse moesten strijden tegen VVH Velserbroek, de nummer 7 van de competitie. Zelf zijn de dames na drie nederlagen op een rij gezakt naar de 5e positie.
Na ongeveer vijf keer verkeerd te zijn gereden waren de dames twintig minuten voor de wedstrijd begon, gearriveerd. Daarnaast hadden de dames ook maar één wissel langs de kant door alle blessures die zijn opgelopen.

Velserbroek had de eer om de eerste helft af te trappen. Het werd gelijk duidelijk dat deze meiden serieus konden voetballen. Een tal van vijf opvallende speelsters wisten aan de kant van Velserbroek het spel te creëren. De sterkte van Vitesse is meestal het samenspel, maar van het mooie voetbal waar zij normaal gesproken toe in staat zijn, was weinig te zien. Een aantal mooie acties die uitliepen op een schot naast of over het doel was het enige resultaat in de eerste helft. Velserbroek deed na ongeveer twintig minuten spelen, een strategische wissel en bracht een gevaarlijke spits in het spel. Dit resulteerde vrijwel direct in een keurig afgemaakt doelpunt. Met een stand van 1-0 gingen ze de rust in.

De tweede helft moest de helft van Vitesse worden. Maar helaas, het tegendeel kwam uit. Vrijwel direct was Velserbroek met hun snelle voorhoeden, Vitesse te sterk. Ze speelde goed over en toen het uiteindelijk op een 1 op 1 kwam met keepster, Daniëlle Groen, die het publiek wist te vermaken deze wedstrijd met een aantal sublieme reddingen, was het voor haar een onhoudbare bal (2-0).
En de ellende hield niet op voor de dames. De belangrijke midmid Maaike Kool, en de jarige Nina Merkx,  moesten door een blessure na ongeveer 70 minuten speeltijd, het veld verlaten. Hoe kon het, dat een team dat normaal negentien meiden telt, met 10 man kwam te staan?!
Duidelijk was dat de dames het niet meer gingen winnen. Uiteindelijk wist Velserbroek ook nog eens de derde binnen te schieten. En zo verloren de dames van Vitesse voor de vierde keer op rij.

Na even hard gebaald te hebben van de nederlaag, was het tijd voor iets leuks. Nina was namelijk jarig (20) en woont heel toevallig ook nog in Velserbroek! Alle meiden en coach Jan-Piet konden genieten van een heerlijke en uitstekend verzorgde high tea. Wat was het smullen! Foto's VVH

Fotogalerij