VIOS kon ons niet in verlegenheid brengen: 3 – 1 winst en de 4e plek (bijna) zeker

Mei
VIOS JO17-1

De opmars van VIOS in de competitie kon niet worden voortgezet en dat kwam met name door ons! VIOS, dat de laatste wedstrijden goed had gepresteerd kon die lijn niet vasthouden tegen ons. Met een nagenoeg volledig team konden wij na een periode zonder wedstrijden eindelijk weer de kicksen onderbinden en dat was een goed gevoel. De warming-up werd door de feesttent tot achter op het terrein gehouden en vervolgens afgerond op ons altijd goed bespeelbare A-veld waar de gevolgen van de spelletjesmiddag nog goed zichtbaar waren.

Maar niets stond een goed resultaat in de weg. Sterker nog, er werd volgens de supporters langs de lijn, goed en gedegen gevoetbald door elke linie van het elftal. Een foutloze Floris Jan hield niet alleen zijn doel schoon, maar voorkwam menige doorloopbal door goed in te grijpen. De laatste lijn stond als een huis in elke samenstelling die gedurende de wedstrijd werd opgesteld. Het middenveld had het zwaar door de omstandigheden, maar voerde haar taken goed en zorgvuldig uit. En de voorhoede maakte het de defensie van VIOS lastig met haar vele wisselingen en diepgang.

Toch was het overwicht van Vitesse’22 niet heel erg duidelijk de eerste helft. De kansen waren er over en weer waarbij wij de bal wat meer in scoringspositie kregen dan VIOS. Einde eerste helft was het na een scrimmage dan bijna zover. Ik telde zeker 6 doelpogingen die evenzovele keren werden gekeerd door keeper, lat, paal en verdediger. Het bleef 0-0. Iets later was het wel raak toen een rebound van een inzet van Justin door Lars tot doelpunt werd gepromoveerd.

De tweede helft was voor ons: eerst een goede doorgezette aktie van Ties die achter de keeper verdween en vervolgens een prachtige aanval uit het boekje: terugleggen door Teun, diep sprinten (Teunling), diepte pass (?), vanaf de zijkant scherp voor (Teunling) en in een beweging achter de keeper (Lars). 3 – 0 en een gelopen wedstrijd. Dat er in de laatste minuut nog een ere-treffer viel mocht de pret niet drukken.

Komend weekend opnieuw de derby van Castricum uit bij de plaatselijke Fc. Daar trainen we naar toe en gaan weer voor de volle 3 punten……