Vitesse ´22 wint wedstrijd met twee gezichten

22
Sep
Vitesse'22
3
Westfriezen
2

Na de uitnederlaag en het debacle van vorige week uit tegen VSV pakte Vitesse ’22 tegen de als derde geklasseerde Westfriezen uit Zwaag door een goede 1e helft de volle 3 punten en neemt daardoor momenteel de 5e plaats in  de Tweede Klasse A in. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust werden veel kansen gecreëerd door de Castricummers en had de voorsprong veel groter kunnen uitpakken dan de 3-0 doet vermoeden. In de tweede helft was het voor de thuisclub na het tegendoelpunt tot het eindsignaal van scheidsrechter M. von Hesse billenknijpen geblazen. Een uitstekende redding in blessuretijd van keeper Tom Laan voorkwam dat Vitesse’22 twee punten verloor.

Het begon allemaal uitstekend voor de thuisclub. Al in de eerste minuut kwam door goed afpakken van de bal op het middenveld door Tom Spil Vitesse ’22 op voorsprong nadat laatstgenoemde Robin Bakker mooi de diepte in stuurde. Deze hoefde zich niet lang te bedenken en kogelde de bal feilloos rechts langs de Westfriezenkeeper van ´t Hoff. Kort daarop kreeg Westfriezen ook een grote kans op de gelijkmaker maar hun afwerking liet te wensen over.

In de beginfase was het combinatievoetbal van Westfriezen wel beter maar konden de bezoekers uit Zwaag dat niet meteen omzetten in grote kansen en zo was Vitesse deze 1e helft de gevaarlijkste ploeg met de beste kansen. In de 12e minuut resulteerde een mooie dribbel van de vooral de eerste helft uitblinkende Jort Kaandorp in een zeer mooie steekpass richting Lennert Beentjes die voor de Westfriezenkeeper prachtig in de draai zijn 1e doelpunt in deze wedstrijd aantekende: 2-0. Hierna ontstond er voor het publiek een enerverend schouwspel, waarbij beide ploegen gelijk opgingen.

Van Vitesse kant kwamen een paar mooie opbouwmomenten, vooral door de as, maar er werd onder andere in de afwerking ook net iets te lang gewacht met schieten op doel. Tevens werd in de opbouw van achteruit ook door Vitesse ’22 te vaak naar de verkeerde kleur gespeeld. In de 20e minuut ontfutselde echter Lennert Beentjes een Westfriezenverdediger de bal en de Vitessespits lobde van zo´n 18 meter de bal behendig over en achter de Westfriezenkeeper van ´t Hoff. Een beauty!

Vitesse creëerde nog meer kansen, Bakker miste voor doel na aangeven van Beentjes in de 28e minuut en Beentjes schoot na een mooie voorzet van op zijn beurt Bakker in de 30e minuut keihard op de paal. Ook kwam vanaf de 35e minuut Westfriezen weer meer in balbezit en nadat de 1 op 1 duels in het midden door Vitesse steeds meer werden verloren moest doelman Laan attent blijven.

De 2e helft was minder aantrekkelijk. Veel balverlies over en weer. Vitesse liet zich achteruit drukken en dat resulteerde in een tegentreffer na een door een Vitesseverdediger afgeketst schot van de snelle linksbuiten van de Westfriezen: Niels Eijkenaar, die op rechts opdook. Sommige Vitesse ’22-spelers begonnen na die tegentreffer elkaar negatief te coachen en Vitesse kwam moeilijk van hun eigen helft. Vitesse kreeg nog wel kansen maar mede door enkele dubieuze beslissingen van scheidsrechter von Hesse, die voor rust beter floot dan in de 2e helft, belette dit het vervolg van een paar mooie Vitesse aanvallen.
Dat Westfriezen niet eerder in deze 2e helft tegenscoorde was deels aan hun zelf te wijten. Ze waren niet doelgevaarlijk genoeg. Wel kleine kansjes over en weer maar ook in deze fase van de wedstrijd veel onnodig balverlies van beide ploegen.

De thuisploeg werd nog op een benauwd slotoffensief getrakteerd doordat in de 88e minuut de fysiek sterke Westfriese spits David Kok zijn lichaam goed gebruikte in een duel met Sil Haringa en de 2-3 in een halve omhaal liet aantekenen. De bezoekers uit Zwaag werden nog gevaarlijker en waren dicht bij een gelijkmaker toen zij ver in blessuretijd een strafschop bij de scheidsrechter opeisten. Daar wilde scheidsrechter von Hesse echter niks van weten. Keeper Tom Laan stelde in de 92e minuut met een mooie redding de teamoverwinning veilig. Robin Bakker had ver in de blessuretijd namelijk in de 95e minuut de wedstrijd helemaal op slot kunnen gooien maar faalde in de afwerking na wel een mooie solo.

Uiteindelijk bleef deze nipte overwinning in Castricum vooral op grond van het goede spel in eerste helft van de thuisclub. Door dit resultaat klimt Vitesse van de 7e naar de 5e plaats op de ranglijst en zakt de Westfriezen van de derde naar de 8e plek.

Scoreverloop: minuut 1: Robin Bakker 1-0, Lennert Beentjes 13e min:  2-0, 26e min: Lennert Beentjes 3-0, 76e min: eigen goal :1-3, 88e min: 3-2 David Kok. Geel Vitesse ’22: 33e min: S. Haringa (Vitesse ’22), 53e minuut: T vd. Berghe, 60e minuut: S.Visser. Westfriezen: geel: Rein Landaal, 80e min.

Basiself  Vitesse ’22: Laan, Peters, Haringa, Rutgers, de Waard, Visser, vd Berghe, Spil, Kaandorp, Bakker, Beentjes

Basiself Westfriezen: van ’t Hoff, Bruijnesteijn, Wilderink, Landaal, Visser, Ribbens, Ayoub, Klijnman, Kok, Beerepoot, Eijkenaar

Programma:
Dinsdag 24-09-2013 :  oefenwedstrijd: Vitesse ’22 1 – Zaanlandia 1
Zondag  29-09-2013 :  competitiewedstrijd: Den Helder 1 – Vitesse ’22 1

Fotogalerij