Vitesse ´22 10 op bezoek bij Kolping Boys 13

Kolping Boys 13
Vitesse '22 10

Met Thomas Witte (ziek geweest) en Bart Moes (drukke werkzaamheden) in de basis begon om 10.00 uur de wedstrijd tegen Kolping Boys. Een ander team, dan waar vorig seizoen in de voorlaatste wedstrijd met 3-2 van werd verloren, want deze jongens gingen door de overwinning op Vitesse een klasse hoger spelen en zijn nu ingedeeld bij Vitesse 8 (aldus de vader van Jeroen). Meteen na de aftrap rent Martijn met de bal naar de achterlijn, zet voor en Sander Z. scoort na 20 sec. 1-0. Na 3 min. een zelfde situatie, met nu Thomas, die de achterlijn haalt voorzet op Lennart, die helaas mist. In de 8e minuut creëert Jeroen een kans, maar stuit op de alerte keeper van Kolping Boys. Kort hierop komt de bal bij Marcel, die met een steekpass Sander Z. weet te bereiken en met een bekeken schuiver laag in de hoek is het 2-0. In de 17e minuut zet Martijn met een lichaamsschijnbeweging twee verdedigers op het verkeerde been en haalt met links uit: paal. 3 Minuten later neemt Sander Z. een vrije trap, die op het hoofd van Ted komt 3-0. Thomas haalt 5 minuten later weer de achterlijn, zet voor op Sander Z. en het is 4-0. De daaropvolgende 10 minuten gebeurt er weinig totdat weer Marcel met een steekpass Martijn weet te bereiken, die hem nu wel voor zijn goede rechter been krijgt en beheerst de 5-0 scoort. Na slordig uitverdedigen door het midden van de Vitesse verdediging scoort Kolping Boys de verdiende 5-1. Verdiend, omdat ze ondanks het klassenverschil sportief bleven voetballen en het ook bleven proberen, maar door de altijd betrouwbare laatste man Reuben was er geen doorkomen aan en het was maar gelukkig voor Emiel, dat het zonnetje doorkwam, want behalve een paar terugspeelballen was er voor hem vandaag weinig te doen. Na goed doorzetten van de hardwerkende Martijn komt de bal bij Jeroen, die Sander Z. bereikt en de ruststand van 6-1 is een feit.

In het eerste kwartier na de rust gebeurt er weinig, totdat in de 56e minuut Lennart na een kluts de bal krijgt, die keurig onder controle brengt en met een bekeken schot de 7-1 laat aantekenen. 2 minuten later scoort Sander F. na een corner van Martijn ook met het hoofd de 8-1. In de 70e minuut komen Mark en Sander Z. weer in het veld. Jeroen geeft een diepe bal op Sander Z. die zijn tegenstander op snelheid voorbij gaat, Martijn in stelling brengt en die scoort de 9-1. Na 75 minuten mag Kolping de eerste hoekschop nemen, die maar net over gekopt wordt. In de daarop volgende aanval geeft Reuben een dieptepass op Mark, loopt zelf door, krijgt de bal weer terug van Mark, maar nou net bij deze aanval stond de verdediging van Kolping wel goed opgesteld en mist Reuben de bal op een haartje. Na een dieptepass van Thomas rent Sander Z. zijn tegenstander er voor de zoveelste keer uit en dubbele cijfers verschijnen op het scorebord. De 11-1 wordt gescoord door Leroy, die de bal voor zijn voeten krijgt na een door de keeper weggeslagen schot van Lennart.
Na een leuk opgezette aanval tenslotte scoorde Mark zijn verdiende doelpunt, einduitslag 12-1.

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.