Vitesse-1 door HSV uit bekertoernooi gewipt: 1-2

01
Sep
Vitesse'22
1
HSV
2

Een uitermate geslaagde opening van de prachtig gerenoveerde kantine op zaterdagavond kreeg een dag later niet het verdiende vervolg tijdens de laatste groepswedstrijd om de KNVB-beker. Vitesse moest winnen van tegenstander HSV om door te gaan in het bekertoernooi. De ploeg begon goed en kwam na 21 minuten op een 1-0 voorsprong door  een doelpunt van Sam Castricum. En ook daarna leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Maar na ruim een half uur spelen profiteerde HSV van gebrek aan scherpte in de Vitesse–gelederen en scoorde de gelijkmaker.

Vanaf dat moment nam HSV het initiatief, en Vitesse bleek niet meer bij machte om daar iets tegenin te brengen. In de 2e helft werd de winnende treffer gescoord toen de te ver voor zijn doel staande Tom Laan op prachtige wijze werd verschalkt. Vitesse probeerde nog wel met de moed der wanhoop iets aan die toch wel smadelijke stand te veranderen, maar veel verder dan een afgekeurd doelpunt kwam men niet.

En dat betekende opnieuw een vroegtijdig einde van het bekeravontuur van Vitesse. Een slechte generale derhalve voor de ploeg van Patrick van der Fits en nu maar hopen dat dit gevolgd wordt door de spreekwoordelijke goede première volgende week thuis in het eerste competitieduel tegen Velsen!

Fotogalerij