Vitesse 1 haakt aan bij subtop

17
Maa
Zilvermeeuwen
1
Vitesse'22
2

1-2 winst bij Zilvermeeuwen

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De vraag was of deze spreuk in Zaandam ook opgeld zou doen. De afgelopen 3 seizoenen wisten namelijk zowel Vitesse als Zilvermeeuwen bij de onderlinge confrontaties de thuisduels telkens winnend af te sluiten. Dit seizoen werd die regelmaat echter verbroken want Zilvermeeuwen pikte in november de 3 punten mee uit Castricum. Om de zaak alsnog in evenwicht te krijgen, en het vaste patroon vast te houden, moest Vitesse in Zaandam de punten pakken. En dat gebeurde, al duurde het tot de allerlaatste minuut voordat de handen van de vele Castricummers de lucht in konden.

De eerste helft bood een heel ander spelbeeld in vergelijking met een week eerder toen Foresters met name op felheid werd afgetroefd. Daar was tegen Zilvermeeuwen niet veel meer van over, mede door het ontbreken van enkele geblesseerde en geschorste spelers. De thuisploeg combineerde weliswaar wat beter, maar kreeg ook volop gelegenheid het spel te maken. Vitesse, dat met 2 spitsen opereerde, moest het hebben van lange ballen van achteruit, en af en toe zorgden die ook wel voor wat  gevaar. Maar de nauwkeurigheid ontbrak om de Zaanse keeper echt lastig te maken. Maar ook Zilvermeeuwen, dat wel enkele balvaardige spelers in de gelederen had, slaagde er niet in om met het lichte veldoverwicht uitgespeelde kansen te creëren. Verder dan een geblokt schot, dat bovenop de kruising belandde, kwam de thuisploeg niet.

Datzelfde spelbeeld was ook te zien gedurende de eerste 10 minuten na rust. Maar vanuit het niets wist Vitesse toe te slaan. Na een aanval over rechts volgde een prima voorzet die perfect werd ingekopt door de in de rust ingevallen Rowdy Baltus: 0-1. Een minuut of 5 later was het opnieuw raak, wederom na een snelle counter over rechts. Die leidde er toe dat Robin Bakker vanaf de zijkant vrij op het doel af kon gaan, waarna hij de vrij voor doel staande Kevin Klaver op maat bediende. Die kon vervolgens simpel de 0-2 binnenschieten.

Even was Zilvermeeuwen van de kaart, maar halverwege de 2e helft wist de thuisploeg zich te herpakken. Dat zorgde voor meer en meer druk op de verdediging van Vitesse. Een minuut of 10 voor tijd leidde dat tot een verdiende aansluitingstreffer. Via de gevaarlijke linkerkant werd een aanval opgezet, waarna uit een kluwen van spelers toch een hoge voorzet volgde over alle verdedigers heen. De midden voor het doel vrijstaande rechterspits hoefde slechts zijn hoofd tegen de bal te knikken: 1-2. Daarna volgden er aan beiden kanten nog enkele hachelijke situaties. Zo ging een enorme uithaal van Robin Bakker na een vrije trap rakelings over de lat, terwijl een lob van hem net naast de verkeerde kant van de paal ging.

Ook Zilvermeeuwen liet zich nog diverse malen gelden, maar na een lange blessuretijd kon alles wat Vitesse was opgelucht adem halen, want nu was het hun beurt om als winnaar van het veld te gaan!

Fotogalerij