Vitesse ’22 10 gaat voor het kampioensschap

18
Apr
Vitesse'22 10
3
FC Castricum 4 (zon)
0

Op een koud en winderig Vitesse terrein begon Vitesse om 19.50 uur,  met 15 man aan hun 1e wedstrijd tegen FcCastricum, die de tweede plaats in de competitie bezet met twee gespeelde wedstrijden meer en 3 punten voorsprong op Vitesse.

In de eerste 30 minuten gebeurde er weinig. Er werd door beide ploegen hard gewerkt, maar veel foute passes van beide kanten ontsierden het spel. Vitesse had de wind mee, maar dit werkte eerder in het nadeel dan in het voordeel, want veel passes waren te hard en eindigden over de achterlijn. Castricum kwam nauwelijks over de middellijn, maar ook Vitesse had weinig echte kansen.

Na 30 minuten neemt Sander een vrije trap, die op een haar na gemist wordt door zowel Marcel als Martijn.

Na 35 minuten zette FcCastricum een goede aanval over links op, maar goed ingrijpen van Reuben voorkwam erger.

FcCastricum kwam er nu wat vaker uit en een paar minuten later wist Emiel door goed ingrijpen een doelpunt te voorkomen.

In de 40e minuut probeert Martijn het eindelijk eens van afstand, maar zijn schot gaat recht op de keeper af en zo blijft het lang 0-0.

In de tweede helft ging Marc het speciaal voor hem gekomen publiek vermaken en Bart nam zijn plaats in de achterhoede in. Dit resulteerde al snel in een doelpunt, want de mee naar voren gekomen Bart kopte een voorzet van Thomas hard in. 1-0. Vitesse leek nu de smaak te hebben te hebben en gingen wat vaker richting het doel van FCC.  Een mooi opgezette aanval van achteruit resulteerde in een ééntweetje tussen Ted en Thomas, maar Ted ging er volgens de goed leidende Hans Groen, iets te hard in en FCC kreeg een vrije trap. Uit deze vrije trap die met de wind mee vanaf hun eigen strafschopgebied richting de spits van FCC ging ontstond een gevaarlijke situatie die maar net door Sander F. tot corner verwerkt kon worden. Deze corner werd een ingedraaide bal, die door Emiel keurig uit de kruising gepakt werd.

De volgende corner van Vitesse werd genomen door Sander Z. die weer het hoofd zocht van de mee naar voren gekomen Bart, maar dit keer raakte Bart de bal niet helemaal goed en kon hij zonder al te veel moeite door de keeper van FCC gepakt worden. De uittrap van de keeper van FCC werd opgevangen door Ted, die met een crosspass Sander Z. bereikte, die op zijn beurt met een versnelling 2 spelers van FCC zijn hielen liet zien en vervolgens ook de keeper kansloos liet 2-0.

FCC kwam nog één keer vrij voor de keeper, maar door goed uitkomen van Emiel werd de bal pal naast het doel geschoten.

5 minuten voor tijd is er een kluts situatie waardoor de bal hoog door de lucht richting de keeper gaat. De keeper wil de bal op zijn borst nemen, maar dit lukt niet en de bal hobbelt het doel in, 3-0 en tevens de eindstand.

Volgende week donderdag de return om 19.00 uur. Iets warmer en minder wind zal het kijkgenot ten goede komen.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.