Vitesse ’22 10 wint moeizaam van Vrone 8

03
Maa
Vrone 8
0
Vitesse'22 10
2

Na een lange winterperiode van ongeveer 4 maanden, mocht Vitesse 10 weer eens aan de bak. Met Laurens Hillen en Richard de waard, die na een lange periode eindelijk weer te bezichtigen waren in Vitesse 10, werd er vol goede moed naar de wedstrijd toe geleefd. Op voorhand leek de wedstrijd niet al te moeilijk, het thuis duel werd immers met 13-0 gewonnen. Om 9 uur ’s ochtends werd er op de brink verzamelt, om vervolgens rond 10 uur de wedstrijd te spelen in st. Pancras.

Eenmaal het terrein van Vrone gevonden te hebben liepen we langs een aantal velden die nog slechter waren dan onze trainingsvelden. Eenmaal omgekleed en op het meest slechte veld bij Vrone gedropt te worden, begonnen we onze 7 minuten durende warming-up vervolgt door het fluitje om te beginnen.

Na een eerste helft met een handje vol kansen en een paar schoten van Vrone bleef de rust stand staan op 0-0. Dit was te danken aan een paar goede reddingen van Emiel en het niet afmaken van kansen aan de kant van Vitesse.

In de tweede helft bleef het ‘betere’ spel van Vitesse de toon aangeven maar moest het uitkijken voor de counters van Vrone. Halverwege de tweede helft trapte Lennart Stet een zeer slecht  corner vanaf de rechter kant het doelgebied in. Het was aan Mark Jacobs om vervolgens over de bal heen te lopen en deze via een speler van Vrone het doel in zag gaan. Mark Jabobs, zo trots als een pauw eiste het doelpunt op, maar na de camerabeelden terug te hebben bekeken is het toch als eigen doelpunt genoteerd. 0-1. De periode na de 0-1 was voor de Vitesse verdediging een proef om te kijken of ze het nog konden. Na 5 minuten niet onder de druk uit te kunnen komen lukte het eindelijk wel. Na balverlies aan de linkerkant van Vrone werd er een lange bal gespeeld naar Jeroen Biere. Jeroen, koelbloedig dat hij was, rende richting de keeper en schoot hem droog in de korte hoek! 0-2. Na de 0-2 was het gedaan met de druk van Vrone en kon Vitesse het rustig uitspelen.

Na 4 maanden weer eens een wedstrijd te spelen waren de mannen van Vitesse blij met de 0-2 overwinning. Echter het betere spel moet volgende week gespeeld worden tegen de Foresters 8, die het toch leuk doet op de ranglijst!

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.