Vitesse ’22 boekt overwinning op Ado ’20 maar overtuigd niet.

Maa
ADO '20 13
Vitesse '22 10

Op een koud en winderig Ado terrein begon Vitesse om 10.00 uur, zonder de afwezigen: Leroy, Richard en Bart, met 14 man aan hun tweede wedstrijd sinds 24 november. Vitesse bezet met 6 gespeelde wedstrijden en 0 verliespunten de 4e plaats, terwijl de overige teams al 9, 10 of zelfs 11 wedstrijden achter de rug hebben.

Marcel, die een verblijf van 3, 5 maand in Australië achter de rug heeft, heeft dan ook alleen de wedstrijd van 4 maart tegen Vrone gemist.

De tegenstander van vandaag had van de 9 gespeelde wedstrijden pas 1 wedstrijd gewonnen en bezet de één na laatste plaats.

Dat dit een verwacht makkie zou worden pakte echter geheel anders uit. Pas na 10 minuten wist Vitesse een eerste goede aanval op te zetten, maar de steekbal van Sander Z. op Lennart leverde alleen maar een simpel rollertje richting de keeper van Ado op.

Na 20 minuten was er voor beide keepers, behalve wat terugspeelballen, nog niets te doen geweest en besloot aanvoerder Martijn in te grijpen. Sander Z. ging van de linksvoorplaats naar het middenveld, Lennart naar Sander’s plaats en Martijn zelf ging in de spits spelen. Deze omzetting leverde in de 30e minuut, na een dieptepass van Reuben op Martijn de 1-0 op. 3 minuten later wordt een doelpunt van Ado op het randje van buitenspel door de goed leidende scheidsrechter afgekeurd. Weer 3 minuten later zet een zich vaak terugzakkende Martijn,  Jeroen vrij voor de keeper, maar hij schiet net over. Het laatste wapenfeit van Vitesse vindt plaats in de 41e minuut als Elmer de vrijstaande Lennart weet te bereiken, maar zijn schot van buiten de 16 meter belandt in de handen van de keeper. Die trapt snel uit en de spits van Ado komt vrij voor Emiel te staan, maar net op tijd weet Ted met een sliding, de overigens verdiende gelijkmaker, te voorkomen.

Na de thee een wat feller Vitesse, maar toch is het Ado dat het eerst in de buurt van een doelpunt komt, maar door tijdig ingrijpen van Reuben gaat de bal voorlangs.

In de 55e minuut is het dan toch Sander Z. die na een pass van Martijn de 2-0 scoort. Dit is dan waarschijnlijk het breekpunt in de wedstrijd geweest, want Vitesse gaat dan eindelijk wat meer druk zetten. Zo krijgt Laurens de bal van Lennart en zijn schot wordt door de keeper met het puntje van de schoen tot corner verwerkt. En dan de eerste echte aanval over meerdere schijven van Vitesse in de 60e minuut levert een corner op, die door Martijn rakelings over gekopt wordt. Er wordt nu wat beter gespeeld. Zo raakt Lennart in de 70e minuut de paal en kopt Martijn even later weer rakelings over en weer korte tijd later schiet Sander Z. na een steekbal van Martijn maar net over. Ook Ado liet zich niet onbetuigd en in de laatste 10 minuten moest Emiel nog twee keer ingrijpen. Tussen deze twee aanvallen  werd in de 82e minuut, na een verre ingooi van Reuben nog de 3-0 gescoord door Laurens die na een strakke voorzet van Martijn alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Het laatste wapenfeit komt van Sander Z. die na een pass van Martijn de paal treft.

Kortom een onherkenbaar Vitesse, die achter de feiten aan liep, de vrije man niet wist te vinden en een heleboel foute passes.

Navraag bij de vlaggenist van Ado waarom zij de één na laatste plaats bezetten met toch heel behoorlijk voetbal leerde, dat zij de beste wedstrijd van het seizoen speelden. En Vitesse dus de slechtste.

Wil Vitesse volgende week tegen koploper Castricum een kans maken, dan zal er toch echt heel anders gevoetbald moeten worden.

Martijn reist vanmiddag naar Bussem om daar een dameswedstrijd te fluiten, maar zal zich in de loop van de week buigen over de vraag hoe hij dit team weer kan laten voetballen zoals ze in de eerste 6 wedstrijden gedaan hebben.

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.