Vitesse 22 F4 – Uitgeest F9

22
Nov
Vitesse'22
8
Uitgeest F9
1
Aan de kant was het koud, maar daar hadden de jongens van Vitesse F4 geen last van afgelopen zaterdag tegen de F9 van FC Uitgeest.
Het zou een belangrijke wedstrijd worden voor de positie in de competitie. Het werd een zeer spannende eerste helft. Mees maakte al snel 1-0, maar de Uitgeesters lieten dit niet zomaar ongestraft. Een wijze les dat door het middenspelen gevaarlijk is: direct 1-1. Het tempo zat er goed in. Bram wist de bal af te pakken en langs de zijkant te spelen met een mooie voorzet. In de commotie rond het doel maakte Uitgeest een eigen doelpunt, 2-1. De Uitgeesters baalden hier zichtbaar van en wilden zich bewijzen.
Keeper Pim kreeg het even druk, maar had een hele mooie redding. De tegenactie van Vitesse eindigde in een knap schot van Hessel, maar die haalde het net niet. Uitgeest was gebrand op een doelpunt en had al snel de bal weer. Ze konden wel hard lopen! Maar onze Thomas kwam hier mooi tussen en Pim redde Vitesse opnieuw bij een hard schot op doel. Uitgeest had even de overhand door balbezit en kansen bij ons doel, maar na een mooie uitbraak van Vitesse maakte Leon er 3-1 van. Er was echter geen rust, meteen een tegenactie van Uitgeest en opnieuw Thomas die hier een stokje voor stak. Langs de zijkant naar Hessel, die een mooie voorzet gaf op Leon. Een schot recht op de keeper en knap tegengehouden door Uitgeest.
Na een duidelijke peptalk van de coaches begon de tweede helft zoals we van de F4 gewend zijn: allemaal op positie en weer gefocust op de regels. Bal afpakken en gaan. En dat deden ze! Na een voorzet van Pim maakte Jelle er 4-1 van. Vitesse had deze helft duidelijk het heft in handen, het balbezit was voor ons. Het team gaat steeds beter voetballen en ook overspelen. Brent bracht de bal richting doel en zag dat Leon er mooi voor stond. Die maakte daar ook gretig gebruik van en het werd 5-1. Ook Pim gaf een mooie voorzet op Mees, maar die schoot daarmee een tegenstander hard tegen het hoofd. Kan gebeuren in het heetst van de strijd, maar rot was het wel. Bram had een mooie kans op doel, maar kreeg de bal net verkeerd op zijn voet waardoor hij miste. De druk op het doel van de tegenstander was groot deze helft. Leon maakt met een boogbal over de keeper heen 6-1 en wist even later ook 7-1 te maken. Een tegenactie volgde, maar Thomas wist dit al gauw te stoppen. In de laatste minuten hield Vitesse de druk op het doel. In de chaos die ontstond volgde een tweede eigen doelpunt en de teleurstelling was groot toen er werd afgefloten. Eindstand 8-1 voor Vitesse, die daarmee naar de 6e plek in de competitie schuift.

Fotogalerij