Vitesse ’22 haalt uit tegen Den Helder 0-5

29
Sep
FC Den Helder
0
Vitesse'22
5

Wat Vitesse ’22 uit tegen Den Helder heeft laten zien, geeft de burger moed voor het verdere verloop van de competitie. Het team van Patrick van der Fits begint steeds volwassener te spelen en beschikt over veerkracht. Waar het team vorige week nog moeite had met het uitspelen van de wedstrijd (na een 3-0 voorsprong, werd het uiteindelijk 3-2), liet het tegen Den Helder zien beter om te gaan met de mentale druk van een ruime voorsprong. Vanaf de eerste minuut overklaste Vitesse Den Helder met goed en attractief combinatie voetbal.

Na het begin fluitsignaal van de scheidsrechter ging Vitesse volop in de aanval, dat resulteerde al binnen 10 minuten in een goal. Een vanuit de verdediging goed opgezette aanval werd door Jort Kaandorp keurig afgerond, een echte spitsen goal. Direct na de openingstreffer ging Robin Bakker er op rechts doorheen en werd in het strafschopgebied gevloerd, met als gevolg, een terechte strafschop. De penalty werd feilloos ingeschoten door Jort Kaandorp, 0-2. De speler van Den Helder, die de strafschop had veroorzaakt, kreeg een rode kaart. Vitesse bleef druk zetten en in de 22e minuut resulteerde het in 0-3. Via een wederom goed opgezette aanval was het Lennert Beentjes die het perfect afmaakte. Het spel bleef verzorgd, er werd uitstekend gecombineerd en de flanken werden goed gebruikt, er werd op alle linies goed gespeeld. In de 40e minuut was het alweer raak. Een mooi genomen corner van Robin Bakker werd snoeihard onderkant lat ingekopt door Lennert Beentjes. Het frisse en open spel van Vitesse was een lust voor het oog in de eerste helft.

Na de rust was het zaak om de ruime voorsprong te behouden, de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Je kunt in het hedendaags voetbal niet de volle 90 minuten ervoor gaan. De verdediging met in het hart Robert Poel en Jasper Rutgers wist de rust te bewaren waardoor Den Helder niet echt gevaarlijk kon worden. Vitesse creëerde nog enkele kansen en in 82e minuut was het wederom Jort Kaandorp die de 0-5 inschoot. Hij wist zich behendig door de verdediging van Den Helder te manoeuvreren en keurig met links in de hoek af te ronden. De wedstrijd was daarmee gespeeld en Vitesse kon met een zeer tevreden gevoel terugkeren naar Castricum. Man van de wedstrijd was uiteraard Jort Kaandorp, met een mooie hattrick, maar het hele team verdiende lof. Er werd goed georganiseerd en met inzet gespeeld. Vitesse is door deze zeer ruime zege met stip gestegen naar de tweede plaats en aanstaande zondag staat nummer drie Zilvermeeuwen thuis op het programma.

Fotogalerij