Vitesse ’22 JO11-1 versus Zeevogels JO11-2

24
Sep
Vitesse'22 JO11-1
8
Zeevogels JO11-1
2

Vitesse ’22 JO11-1 versus Zeevogels JO11-1

Op een prachtige zaterdagochtend 24 september 2016 mochten onze mannen aantreden tegen Zeevogels, maar eerst een fotosessie. Iedereen was keurig op tijd en alle haartjes zaten stijf van gel of haarlak zodat ze op hun mooist op het doek konden worden vastgelegd. Zelfs Robert was naar de kapper geweest om zijn wenkbrauwen te laten knippen, de kapper vroeg zich al af wat hij kwam doen……..Vivienne had zich opgeworpen als fotografe met de camera van Lieke. Na een klein technisch hoogstandje kregen we de camera aan de praat. Vivienne maakte van iedereen een pasfoto. Na de pasfoto sessie gingen we naar buiten voor de groepsfoto. Vief en Lieke bedankt. Het resultaat is snel te zien op de site.

Na de fotosessie terug de kleedkamer in voor de wedstrijdbespreking, zeevogels stond op het programma.

Die zouden we wel even oprollen klonk het vooraf in de kleedkamer. Het is ze uiteindelijk ook gelukt, maar dit ging niet zonder slag of stoot.

We begonnen aan de wedstrijd met 7 man, De opstelling: Ian in de goal, achter: Vlnr Levin, Ricardo en Jurrit. Voor: vlnr Tommie, Sem en Morris. Tom Kool moest na de fotosessie met zijn opa en oma mee, die hadden een verrassing voor hem. Wat baalde hij ervan dat hij niet mee kon doen, want voetballen met zijn matties is zijn lust en zijn leven.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang Morris, Sem en Tommy creëerden wel kansen, maar de bal wilde er niet in. Sem kreeg tot twee keer toe een prachtige mogelijkheid na goed voorbereidend werk van achteruit, maar hij schoof de bal tot twee keer toe strak langs de verkeerde zijde van de paal. Echt zonde want ze verdiende in de openingsfase een goal. Uiteindelijk koos Mark ervoor om de twee buitenspelers back te zetten en van de backs voorhoede speler te maken, dit betaalde zich uit in een goal. Levin ging aan de buitenkant goed zijn man voorbij, trok naar binnen en passeerde de keeper 1-0

Jammer genoeg bleef het daarbij, zeevogels bleek een stugge ploeg welke goed verdedigde waar onze aanvallers keer op keer stuitte. En zo als het in de voetballerij vaak gaat is was ook bij ons het geval, als hij aan de ene kant niet valt, valt hij aan de andere kant, ondanks goed verdedigend werk van onze zijde. Ook in dit geval werd een aanval lam gelegd door Ricardo, hij blokte de bal tot corner. Maar omdat zeevogels de corner snel nam, en wij druk bezig waren met lucht te dekken, kon een zeevogel vrij inkoppen. 1-1 was de stand waarmee we de rust in gingen.

1-1 je kon een speld horen vallen in de kleedkamer. Hoe kon dat 1-1 terwijl we vooraf van die praatjes hadden, Ff oprollen, doen we wel Ff. Nou die praatjes konden even in de ijskast want het stond 1-1 en geen 5-0. Gelukkig wisten de mannen wat er moest veranderen. De mouwen opstropen en de beuk erin.

Er kwam dan ook een ander Vitesse uit de kleedkamer, al kwam dat in het begin nog niet uit de verf. Het was namelijk zeevogels die als eerst wist te scoren, Jurrit die de plek van Ian had overgenomen onder de lat, kon een schot van zeevogels net niet pareren. Hij zat er dicht bij, toucheerde de bal nog maar het mocht niet baten. Gevolg was dat Vitesse ’22 tegen een achterstand aankeek 1-2

Gelukkig gingen de mannen door met waar ze goed in zijn, mannetje passeren, posities overnemen en werken voor elkaar. Na 5 min aandringen kwam de eerst goal voor Vitesse ’22, na rust, uit een corner. Het was Ricardo die de bal met zijn heup de bal tussen twee man door het doel in werkte. 2-2

Direct na de aftrap zette Vitesse ’22 druk op de bal wat weer leidde tot een corner. Het was weer Ricardo die, in dit geval, als eerst zijn hoofd tegen de bal kreeg. Een strakke kopbal die het net deed bollen bracht de stand op 3-2. Kort daarna was het weer Ricardo die van zich liet horen maar dit keer trof hij de paal waardoor hij net de hattrick niet kon voltooien. Het was mooi om te zien dat de tweede helft de posities bezet bleven. Wanneer Ian een keer naar voren ging liet Morris zich weer zakken en visa versa. Ook Tommie en Levin wisselde elkaar goed af. Natuurlijk waren er ook momenten van dat ging maar net goed, als toeschouwer hou je dan je hart vast, maar gelukkig wist Jurrit de ballen die op de goal werden afgevuurd te stoppen.

Jurrit zorgde voor een goede opbouw van achteruit, veelal stond Ian vrij die vervolgens diverse malen de één twee aanging met Morris. Sem kwam ook steeds meer aan de bal en probeerde nu van afstand te scoren, helaas werd zijn inzet gekeerd maar Morris stond op de goede plek. Met zijn rug naar de goal wist hij, middels een prachtig hakbal de stand op 4-2 te brengen.

Dit was nog niet genoeg voor de mannen Tommie passeerde diverse malen zijn tegenstander en vond uiteindelijk Sem als eindstation. Nu schoot hij met scherp en noteerde de 5-2 en de 6-2 op het scorebord. Ook Tommie pikte nog een graantje mee in de stand. Uit een op maat gegeven voorzet van Morris gleed Tommie de bal langs de keeper. Ook het laatste doelpunt kwam op naam van Tommie. Hij bracht de eindstand op 8-2

Na het fluitsignaal zagen wij allemaal blije koppies, en stonden er langs de kant trotse ouders, opa’s en oma’s, vrienden en kennissen. Zij hadden namelijk genoten van het vertoonde schouwspel wat jullie, onze mannen, op de mat hadden laten zien.

Mannen puike wedstrijd op naar De Rijp dat is volgende week onze tegenstander.

Binnenkort maken we de tussenstand op van het penalty bokaal

Groetjes Thijs

 

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.