Vitesse ’22 JO9-6 – Zaandijk JO9-3 6-1(2-0)

17
Sep
Vitesse'22 JO9-6
6
Zaandijk JO6-3
1

Het laatste restje zomer was op zaterdagochtend verdwenen, maar gelukkig ziet de toekomst voor de mannen van Vitesse JO9-6 er uiterst zonnig uit. Na twee wedstrijden staat het team keurig op de maximale score van zes punten. Ditmaal waren het de voetballertjes van Zaandijk die kennis maakten met de nieuwe lichting blauw-zwarte talenten: 6-1!

Samen vormen de mannen één brok spelplezier, vol enthousiasme en klaar om de komende jaren de Noord-Hollandse voetbalvelden te veroveren. Dromend van grote stadions in binnen- en buitenland, nu nog schitterend op veldje C. Ook zaterdagochtend was het voor de toeschouwers op ons prachtige sportpark De Puikman vanaf de eerste minuut genieten geblazen.

Aan de voet van de Papenberg, waar het plaatselijke bootcamp-klasje zuchtend en steunend zijn oefeningen afwerkte, dartelden de talenten soepeltjes over het gras. Met Jens in het doel begonnen we direct op het niveau waarop we vorige week geëindigd waren. Al snel was het Ole die met een bekeken schot vanaf links de Zaandijk-keeper passeerde: 1-0. Niet lang daarna werd de score verder uitgebouwd, uiteraard door onze topscorer Jari die de bal hoog tegen de touwen joeg.

Ons spel was niet alleen effectief, maar ook nog eens een lust voor oog. Het balletje ging razendsnel van voet tot voet, met hier en daar een hakballetje. De fans langs de kant – die vandaag naast vaders en moeders ook bestonden uit opa’s, oma’s en overige familieleden – keken hun ogen uit. Verdedigend zat de boel ook goed op slot. Met stofzuigers als Mats, Pepijn en Jayden was er geen doorkomen aan voor de tegenstander.

Na de rust domineerde Vitesse opnieuw. Met mooie aanvallen via onder meer Melle en Stef gingen we op jacht naar nog meer doelpunten. Die kwamen er ook door Pepijn, Jens (die blij was dat hij na een werkeloze eerste helft zijn keeperstrui aan Ole mocht geven) en Jari (2x).

Het ene tegendoelpuntje van Zaandijk deed geen pijn en omdat we ook de penaltyreeks winnend afsloten, stonden er na afloop acht lachende koppies onder de douche.

Volgende week gaan we weer op pad en is Velsen de tegenstander. Doe deze week lekker je best op de training, op het schoolplein of op het veldje bij jou in de buurt, zodat we zaterdag weer kunnen genieten van jullie voetbaltalenten.

Tot zaterdag allemaal!
Krijn

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.