Vitesse 22 MD1 – De Foresters MD1

14
Nov
Vitesse'22
2
De Foresters MD1
2

Vandaag stonden we voor de uitdaging om de koploper te verslaan. Foresters had nog geen wedstrijd verloren en slechts 1 keer gelijk gespeeld. Wij hadden de laatste weken goed gespeeld en dus begonnen we deze wedstrijd met veel zelfvertrouwen, hoewel Romée en Jade er niet waren.                                   We hadden dus geen wissels en het was belangrijk om met het hart en verstand te spelen: zuinig met de krachten omgaan.

We begonnen weer fel aan de wedstrijd, waardoor we Foresters verrasten. We speelden heel goed naar elkaar over, waardoor de bal al snel aan de rechterkant bij Dewi terechtkwam, die Wies aan de linkerkant vrij zag staan. Wies aarzelde geen moment en schoot de bal snoeihard in de touwen: 1-0 !!

Foresters probeerde nu bij ons doel te komen met goed combinatiespel waar wij wat moeite mee hadden. Maar doordat we met z’n allen goed verdedigden kwamen ze maar mondjesmaat bij ons doel. Vooral hun buitenspeelsters in de voorhoede waren een plaag voor Kyra en Parisa, onze beide backs, maar zij gaven goed tegenpartij. Ook Mandy, onze keeper in de eerste helft moest een paar keer in actie komen met een paar mooie reddingen. Verder ging het spel lekker op en neer en waren we aan elkaar gewaagd. Helaas scoorde Foresters aan het eind van de eerste helft tóch tegen: 1-1 en met deze stand gingen we de rust in.

In de kleedkamer konden we even uitrusten, limonade drinken, mandarijnen eten voor de nodige extra energie voor de 2e helft. En belangrijk: we speelden goed en konden best winnen van hen.

In de tweede helft kregen wij en Foresters kansen om te scoren en door een ongelukkig moment in onze verdediging scoorde Foresters 1-2. Dat was flink balen! Maar, we lieten het er niet bij zitten. Met z’n allen deden we er een schepje bovenop, waardoor Dewi de bal kreeg en van buiten het strafschopgebied zo hard op doel schoot, dat hun keeper de bal los liet en de bal over de doellijn ging: 2-2..had de scheidsrechter gezien, maar volgens de grensrechter van Foresters was dit niet waar. Gelukkig besliste de scheidsrechter in ons voordeel! Foresters probeerde met nog een paar minuten op de klok toch nog een keer te scoren, maar dat lukte niet door goed verdedigen van ons. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een dikverdiend gelijkspel wat voelde als een overwinning! Hartstikke goed gespeeld meiden!

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.