Vitesse 22 VR1 VS Zaandijk VR1

14
Feb
Vitesse'22
1
Zaandijk
4

Vitesse 22 VR1 VS Zaandijk VR1

Wanneer de dames van Vitesse VR1 nog mee willen blijven doen in de strijd om het kampioenschap moet er vandaag gewonnen worden. Zaandijk is de nummer 4 van de poule, de dames van Vitesse nemen de derde plek in.

Gelukkig wordt het team versterkt door de pupil topper van deze week, Dali Hofma (10). Ze zit al ander half jaar op voetbal en speelt het liefst voorin ook al presteert ze midden achter het best. Haar talent heeft ze vast van haar moeder die ook lid is van Vitesse en speelt bij de dames trimvoetbal of misschien toch van haar favoriete voetbalclub PSV. Er mag gezegd worden dat Dali een groot talent is. Ze dribbelde iedereen voorbij en wist ook de keeper van Zaandijk te misleiden. Ze schoot de bal prachtig in de goal. Als de dames het net zo goed doen, dan is de winst binnen handbereik.

Er stond een harde wind en het hield maar niet op met regenen, maar dat maakte de dames niet minder fanatiek. Ze stonden er om drie punten in de wacht te slepen. Ook trainer/coach Jan-Piet was ervan overtuigd dat dit moest lukken. De meiden van Vitesse begonnen de wedstrijd sterk. Ze hadden de wind in de rug en dit was te merken. De prachtige openingstreffer viel al in de zevende minuut. Door een slordig weggewerkte bal van Zaandijk bracht de links midden, Eline van der Voort, de dames van Vitesse op voorspong. De rest van de eerste helft stond in het teken Vitesse. Kansen werden gecreëerd maar van het afmaken ervan was helaas geen spraken.

Het o zo sterke Vitesse van de eerste helft leek de tweede helft ineens verdwenen. De gelijkmaker viel snel. Ook duurde het niet lang voordat de 1-2 met een prachtige bal van verre afstand over de keeper heen werd binnen geschoten. Tot ongeveer de 70e minuut veranderde deze stand niet. Echter wist Zaandijk vele gevaarlijke hoekschoppen te creëren. De combinatie van een ongeconcentreerd verdedigend Vitesse en een sterk aanvallend Zaandijk resulteerde uiteindelijk in een 1-4 nederlaag voor de dames. Een terecht verlies zei Jan-Piet Luijckx achteraf in de kleedkamer.

Een wedstrijd die zo mooi begon, had niet zo mogen eindigen. Het kampioenschap zit er voor de dames niet meer in, maar de motivatie om door te gaan en vooral de plezier en liefde voor het voetbal zal dit seizoen meer dan behouden blijven.

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.