Vitesse bezorgt koploper Kennemers 1e nederlaag: 1-2

28
Okt
De Kennemers
1
Vitesse'22
2

Op grond van de ranglijst dachten velen dat het duel tussen koploper De Kennemers, dat 21 punten had behaald in 7 duels, en de nummer laatst Vitesse een formaliteit zou zijn. Maar de historische uitslagenreeks van de onderlinge confrontaties gaf aan dat De Kennemers maar 6 keer wist te winnen in 28 duels, tegen Vitesse 12 keer!

Bovendien was de laatste weken duidelijk een stijgende lijn te zien in het spel van Vitesse terwijl de enige overwinning van de Castricummers tot nu toe was geboekt in een uitwedstrijd tegen de toenmalige medekoploper Westfriezen. Kennelijk waren deze gegevens ook doorgedrongen bij de ploeg uit Beverwijk, wat de thuisploeg begon heel nerveus aan het duel. Vitesse was zeker niet de mindere en de ploeg van trainer Patrick van der Fits leek dan ook tevreden toen 10 minuten voor tijd de gelijkmaker viel. Maar in de slotfase leidde knullig uitverdedigen zelfs nog een beheerst doelpunt van Jort Kaandorp en dus nam Vitesse 3 broodnodige punten mee naar Castricum.Vitesse begon het duel met Jasper Rutgers en Rob Touber in het centrum van de verdediging. Voorin liet spits Lennert Beentjes zich regelmatig terug zakken naar het middenveld en maakte zodoende ruimte voor zijn medespelers. Vanaf het begin zette de ploeg goed druk op de bal, en gaven De Kennemers niet of nauwelijks gelegenheid om in hun bekende spel te komen. Voor de rust was er één grote kans voor de thuisploeg, maar de inzet van Mourad Saalioua ging voorlangs. Voor Vitesse waren er meer kleinere mogelijkheden, maar daar werd eigenlijk weinig mee gedaan. De 0-0 ruststand was dan ook een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld.

Ook na rust waren de ploegen in eerste instantie aan elkaar gewaagd. Maar gaandeweg leek de vermoeidheid bij enkele Vitessespelers toe te slaan wat ten koste ging van de precisie en dus ook met het aanvallende vermogen. De Kennemers kreeg daardoor meer balbezit maar de goed spelende verdediging van Vitesse gaf heel weinig weg tegen de aanval van de koploper. Toch kwam de thuisploeg halverwege de 2e helft op een 1-0 voorsprong, maar kreeg daarbij de hulp van de overigens goed leidende scheidsrechter. Die liet doorspelen toen Jasper Rutgers een duel met een van de spitsen verloor omdat hij duidelijk werd vastgehouden. Uit de daaropvolgende voorzet werd uiteindelijk gescoord, waar de hele achterhoede rekende op een vrije trap. Door die tegenslag werd het moeilijker voor Vitesse, maar de ploeg bleef strijden voor een beter resultaat. Op basis van inzet ontstonden er toch wat mogelijkheden voor het doel van de Wijkers, waarbij ondermeer Jort Kaandorp niet tot scoren kon komen omdat hij naar de grond werd getrokken. Maar 10 minuten voor tijd was het alsnog raak. De verdediging van de thuisploeg greep onvoldoende in bij een hoge bal voor de pot en in de daaropvolgende scrimmage viel de bal voor de voeten van Rowdy Baltus, die simpel konintikken: 1-1. Met die stand kon zeker het Castricumse deel van de bezoekers vrede hebben, maar in de blessuretijd viel alsnog de beslissing. De keeper gooide een vrije bal naar de rechter vleugelverdediger, maar die verspeelde de bal door goed storen van Rowdy Baltus. De bal kwam voor de voeten van de goed spelende Jort Kaandorp en die bedacht zich geen moment en schoot de bal met een gerichte schuiver langs de verbouwereerde en ver voor zijn doel staande keeper: 1-2.
Voor de actuele stand in de competitie klikt u hier.

 

Fotogalerij