Vitesse bij start competitie afgetroefd door ZAP: 3-1

24
Sep
ZAP
3
Vitesse'22
1

Het is alweer een paar seizoenen geleden dat Vitesse en ZAP tegenover elkaar stonden. Dat was telkens in de 2e klasse. Maar omdat ZAP vorig seizoen kansloos onderaan eindigde, betrof het weerzien dit keer een openingsduel in de 3e klasse A. De ploeg uit Breezand van trainer Sem Wokke liet al snel merken dat het weer snel terug wil naar de 2e klasse en bezorgde Vitesse een lastige middag. De beslissing viel overigens al in de slotfase van de 1e helft want daarin werden alle doelpunten gescoord.

Zoals gezegd opende ZAP het duel energiek. Dat leidde tot een licht veldoverwicht dat ook al wat mogelijkheden opleverde. Keeper Tom Laan wist Vitesse tot ruim 5 minuten voor rust op de been te houden met enkele prima reddingen. Maar toen Jild Wardenaar in geheel vrije positie aan de linkerkant kon worden aangespeeld was hij kansloos op diens inzet. Het antwoord van Vitesse volgde heel snel. De mee opgekomen rechtsachter Job Glorie was de verdedigers te snel af en zijn voorzet kwam terecht bij Robin Bakker die genadeloos hard uithaalde: 1-1. Daarna leek het wel of de verdediging van Vitesse in gedachten al met de rust bezig was, want in de resterende  slotminuten wist ZAP maar liefst nog tweemaal te scoren!

Meteen na rust zette Vitesse aan, en Zap moet terug. Bij een scrimmage voor het doel leek de aansluitingstreffer al snel te vallen, maar op miraculeuze wijze werd een doelpunt voorkomen. Maar daarna liet ZAP zich ook weer gelden en creëerde diverse kansen op een grotere voorsprong. Halverwege de 2e helft werd Robin Bakker de diepte ingestuurd. Die was de laatste verdediger te snel af maar werd door hem met een tackle van achteren op zijn enkel gevloerd. Natuurlijk een penalty maar in plaats van de even logische rode kaart hield de scheids het bij geel! Ondanks heftige prostesten kwam hij niet terug op zijn onbegrijpelijke beslissing. Jort Kaandorp plaatste zich achter de bal voor de penalty en kon Vitesse dichterbij ZAP schieten. Maar zijn inzet ging hard naast en over het doel. Ook daarna golfde het spel op en neer, mede omdat er van beide kanten vaak slecht geplaatst werd. Uiteindelijk hield ZAP redelijk eenvoudig stand en beleefde zodoende een goed start met de eerste 3 punten.

Fotogalerij