Vitesse blijft in de 3e klasse

03
Jun
Texel'94
3
Vitesse'22
3

Vanmiddag kon Vitesse goede zaken doen door de uitwedstrijd op Texel tegen Texel’94 uit Den Burgh naar een goed einde te brengen. Helaas is het de ploeg van Everard Luijckx niet gelukt om promotie naar de 2eklasse af te dingen.

Vitesse begon vanmiddag alleszins redelijk aan de wedstrijd en had in de eerste helft het beste van spel. Texel’94 kwam er zo nu en dan wel doorheen maar achterin stond het bij Vitesse goed mede door “man of the match” Jasper Rutgers die enorm veel werk verzette deze wedstrijd. Het was voor iedereen dan ook een schok dat hij in de 2ehelft van de verlenging volledig onterecht met een rode kaart van het veld gestuurd werd.

Zoals gezegd begon Vitesse gretig aan de wedstrijd en dit resulteerde in 15eminuut in een corner van linkst die prima werd genomen door Mats Laan. In de schrimmige voor het doel kopte Jort Kaandorp de bal langs de keeper waarna Luuk ten Broek op de juiste plek de 0-1 kon scoren. Er volgde nog een aantal kansen en waar Vitesse met de rust eigenlijk 2 of 3 keer had moeten scoren ging de ploeg de rust in met de 0-1 voorsprong.

Na rust begon Vitesse zoals wel vaker dit seizoen niet goed aan de wedstrijd en maakte Texel’94 in de 52eminuut met enig geluk gelijk doordat de bal van richting werd veranderd en keeper Tom Laan dus op het verkeerde been stond. 5 Minuten later scoorde de thuisploeg zelfs de 2-1 door een slordigheid van Vitesse in de verdediging. Maar 2 minuten later stond de 2-2 alweer op het bord door een prima aanval en wederom een doelpunt van Luuk ten Broek.

In de 67eminuut kwam Vitesse een op 3-2 achterstand nadat de verdediging vergat om de bal weg te schieten en in het eigen strafschopgebied probeerde om het voetballend op te lossen.

Toen Jasper Rutgers in de 86eminuut een werkelijk schitterend doelpunt maakte kwam het geloof toch weer terug bij Vitesse en kreeg Texel’94 het nog een aantal minuten erg moeilijk. Echter floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd met als gevolg 2 x 15 minuten verlengen.

In de verlenging volgde er een aantal scheidsrechterlijke dwalingen waar Jasper Rutgers als eerder vermeld een onterechte rode kaart opliep. Hier waren vriend en vijand het over eens. Beide spelers kwamen namelijk op een ongelukkige wijze met elkaar in contact waarna de scheidsrechter het idee had dat Jasper zijn tegenstander opzettelijk wilde blesseren met een rode kaart tot gevolg. Ook had de leidsman zijn boekhouding niet op orde want de nummer 4 van Texel’94 kreeg tijdens een opstootje zijn 2egele kaart maar mocht gewoon in het veld blijven in plaats van met rood te worden weggezonden.

Omdat er in de verlenging niet gescoord werd kwam het dus aan op penalty’s. Bij de thuisploeg was de keeper (door omstandigheden) inmiddels vervangen door een 15-jarig aankomend talent. Dat bleek goed uit te pakken want hij stopte 3 van de genomen penalty’s waardoor Texel’94 de strafschoppen serie met 3-1 won en daarmee dus ook de wedstrijd.

Voor Vitesse is het seizoen over en de ploeg zal volgend jaar onder Thijs Sluijter een nieuwe poging doen om promotie naar 2eklasse te bewerkstelligen.

Fotogalerij