Vitesse blijft in de race na 1-4 winst bij HSV

03
Apr
HSV
1
Vitesse'22
4

Het was een cruciaal duel voor Vitesse. Om de kans op een prijs in eigen hand te houden moest in Heiloo gewonnen worden van het sterke HSV. Bij verlies zou het gat op nummer 2 HSV oplopen tot 6 punten en met daarna nog 5 duels te gaan zou de kans op een prijs minimaal zijn geworden. Door de overtuigende 1-4 winst op HSV is Vitesse op gelijke hoogte gekomen met HSV zodat beide ploegen samen met United/DAVO  de 2e plaats delen, met maar liefst 7 punten achterstand op koploper KFC. Omdat de inmiddels gedoodverfde titelkandidaat KFC de 2e periodetitel al in bezit heeft, gaat die 2e periode naar het team dat in de eindrangschikking de meeste punten heeft maar zelf géén periodetitel. En dat leuke vooruitzicht was dus min of meer de belangrijke inzet voor de topper in Heiloo.

Het werd een leuk duel op het zonovergoten Sportpark Het Maalwater, waar HSV van de 9 gespeelde  thuisduels tot nu toe alleen had verloren van Bloemendaal. Bovendien hadden zij Vitesse op de Puikman ook met 0-3 afgetroefd. En ook dit keer bleek het voetballend vermogen van de thuisploeg wat beter dan dat van Vitesse. Maar juist de verdediging van HSV was dit keer de zwakke schakel. Zij konden maar geen vat krijgen op de snelle aanvallers van Vitesse en met name niet op spits Robin Bakker. Het was dan ook Vitesse dat in de 11e minuut de 1e tik al wist uit te delen. Robin Bakker brak door op rechts en legde de bal panklaar terug op Jort Kaandorp die genadeloos hard en hoog uithaalde: 0-1.Vier minuten later had Mats Laan de marge al kunnen verhogen maar hij kon een diep gespeelde bal onvoldoende gang en richting meegeven. Zoals gezegd was op het veldspel van HSV niet veel aan te merken, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg niet of nauwelijks. Aan de andere kant was dat wel het geval. In de 37e minuut was Robin Bakker de verdedigers op de rechter flank weer te snel af en zijn afgemeten pass op Luuk ten Broek kon eigenlijk niet mis. Maar toch ging de bal naast de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later was het alsnog raak met nagenoeg een kopie van de 1e goal. De razendsnelle Robin Bakker verraste opnieuw zijn tegenspelers en uit zijn voorzet scoorde Jort Kaandorp zijn 2e doelpunt: 0-2. Dat werd ook de ruststand.

Direct na rust zette HSV aan voor de aansluitingsgoal. Al na 3 minuten leek die te gaan vallen maar met een katachtige redding wist keeper Tom Laan dat onheil nog te voorkomen. Dat was ook het geval in de 56e minuut, toen een inzet ternauwernood tot corner kon worden verwerkt. Dat bleek echter uitstel van executie want uit die corner wist Jesper de Vré de bal bij de 2e paal keihard binnen te schieten. Daarmee was de spanning geheel terug in de wedstrijd. Maar zo’n 10 minuten later vergrootte Vitesse opnieuw de voorsprong. Een ingestudeerde corner op rechts werd door de voor Luuk ten Broek ingevallen Rik Beentjes net buiten het penaltygebied teruggelegd op aanvoerder Jasper Rutgers, die met een droge knal keeper Indy Klamer kansloos liet: 1-3. Daarna waren er ook nog grote kansen voor zowel Robin Bakker als Rik Beentjes, die beiden vrij voor Indy Klamer verschenen maar in het zijnet schoten. Maar in de 78e minuut werd de pot beslist toen Jort Kaandorp goed doorzette en de bal bij de 2e paal nog met een omhaal bij Mats Laan wist te krijgen die de bal vervolgens hoog in het net knalde: 1-4. De grootste kans van de wedstrijd was zo’n 5 minuten voor tijd nog HSV maar met een leeg doel voor zich wist de linkerspits van HSV de bal toch nog naast het doel te krijgen.

Door deze belangrijke winst blijft Vitesse dus nog steeds meedoen voor de prijzen!

 

 

Fotogalerij