Vitesse blijft in de race na knappe 0-2 winst bij Zilvermeeuwen!

23
Feb
Zilvermeeuwen
0
Vitesse'22
2

Normaliter staan de duels tussen Zilvermeeuwen en Vitesse borg voor spannende én goede wedstrijden. Ditmaal bleef het lang spannend in Zaandam maar het spelpeil was toch minder dan gebruikelijk. Niet in de laatste plaats omdat bij beide ploegen diverse vaste waarden ontbraken door blessures of wintersport.

Ondanks de afwezigheid van vaste krachten als Robin Bakker, Jort Kaandorp en Shabari Visser opende Vitesse fanatiek, en drukte de thuisploeg in de verdediging.

Tot halverwege de 2e helft leek het duel echter op een 0-0 eindstand af te stevenen, maar met 2 prachtig uitgespeelde doelpunten wist Vitesse de 3 punten toch wel verdiend mee te nemen naar Castricum.

Na een minuut of 10 luwde het offensief, waardoor Zilvermeeuwen zich wat meer kon laten gelden, doch de meest memorabele momenten vielen kort voor rust. Een voorzet van Robert Poel werd door Lennert Beentjes ineens op de pantoffel genomen, maar de bal ging rakelings naast.

Aan de andere kant kreeg de Zaanse spits bij een snelle counter de kans om de bal over de ver uitgelopen Tom Laan te lobben maar de bal miste de juiste richting, en de Zaanse keeper greep prima in toen Rik Beentjes na een dieptepass alleen voor hem verscheen.
Direct na rust was de beurt aan Tom Laan om de Zaanse spits het scoren te beletten, toen die plotsklaps vrij voor zijn doel verscheen. Kort daarna moesten Kevin Klaver en Rob Touber het veld geblesseerd verlaten. Zij werden prima vervangen door Sil Haringa en Luuk ten Broek.

Halverwege de 2e helft sloeg Vitesse toe. Desmond de Waard was op links zijn tegenstander te snel af en kon opstomen naar de achterlijn. Vervolgens legde hij de bal prima terug op de op de rand van het strafschopgebied vrijstaande Luuk ten Broek. Met een afgemeten schuiver schoot hij de bal vervolgens hard en diagonaal in de linker kruising: 0-1.  Een prachtgoal!

Niet veel later een omgekeerde situatie toen Luuk ten Broek zelf op links doorbrak en een afgemeten voorzet gaf op Desmond de Waard. Die nam de bal vol op z’n wreef en liet de Zaanse keeper volkomen kansloos: 0-2. Zilvermeeuwen probeerde daarna het tij nog wel te keren, maar ontbeerde het raffinement om het Vitesse moeilijk te maken. Deze 0-2 winst in de altijd lastige uitwedstrijd in Zaandam vormt dus een prima opmaat richting de topper tegen koploper Purmersteijn op 9 maart a.s..

Fotogalerij