Vitesse blijft in kopgroep na 1-2 winst bij SVW

30
Okt
SVW'27
1
Vitesse'22
2

Volgens het programmablaadje was het “super-sunday” in de 3e klasse B, want zowel de nummers 1 en 2 als 3 en 4 speelden tegen elkaar. Bij verlies zou Vitesse als de nummer 4 de aansluiting met de kopgroep kwijt raken, dus moest er gewonnen worden om bij te blijven. En dat gebeurde ook, al werd het op het einde van het duel nog wel flink spannend.

Normaliter heeft Vitesse het altijd heel lastig uit bij SVW. Maar al snel werd duidelijk dat SVW flink aan kracht heeft ingeboet sedert het laatste onderlinge treffen in 2014. Vooral de 1e helft was Vitesse duidelijk de betere ploeg en mede gezien het aantal grote kansen had het duel al voor rust beslist moeten zijn.

Na een rommelige beginfase was het in de 9e minuut raak, toen Robin Bakker met een splijtende dieptepass Jort Kaandorp aanspeelde in strafschopgebied. Die leek zich vrij voor de keeper te spelen maar werd daarbij ten val gebracht. De toegekende penalty nam hij vervolgens zelf en liet de keeper kansloos: 0-1. Maar daarna verzuimde Vitesse om door te drukken. Ook de mooiste aanval van het duel leverde een welhaast méér dan 100% kans maar géén doelpunt op! Bij die snelle aanval werd uiteindelijk Robin Bakker op links vrijgespeeld waarna hij ook de keeper omspeelde en de bal vanaf de achterlijn panklaar afspeelde voor de voeten van de aanstormende Menno Peters. In plaats van de bal rustig binnen te tikken nam hij de bal op een meter of 5 voor het lege doel vol op de pantoffel waarna de bal niet in, maar over het doel ging. Ook Shabari Visser was dicht bij een doelpunt maar ook zijn harde inzet ging via de vingertoppen van de keeper en de lat net over. Aan de andere kant moest Tom Laan kort voor rust nog wel in actie komen toen de rechtsback van SVW vrij kon opstomen en de harde uithaal maar ternauwernood wist te keren.

Kennelijk had SVW in de rust een flinke preek gekregen van de oud-Vitessetrainer Patrick van der Fits, want direct na rust ging het gas er op bij de thuisploeg en kwam Vitesse flink in de verdrukking. Maar meer dan een aantal corners leverde dat offensief niet op. Aan die dadendrang kwam geleidelijk aan een einde en ontstonden er weer kansen op gevaarlijke aanvallen van Vitesse. Kort nadat de doorgebroken Robin Bakker al een keer wegens een onterecht vlagsignaal was teruggefloten was het in de 72e minuut alsnog raak. Opnieuw kwam Robin Bakker alleen voor de keeper en haalde knalhard uit, waarna de bal met een vreemde curve vlak langs de keeper binnensloeg: 0-2. Het spel leek gespeeld, maar SVW probeerde alsnog met opportunistisch voetbal het naderende onheil af te wenden. In de 80e minuut leverde dat de aansluitingstreffer op toen de verder goed spelende verdediging van Vitesse een keer vergat in te grijpen zodat een van de aanvallers vanaf de achterlijn een niet te missen voorzet kon geven: 1-2. Dat zorgde zowel voor extra energie voor de thuisploeg als spanning voor het publiek, maar verder liet Vitesse het niet meer komen.

Door het verlies van DTS bij koploper HSV en deze 1-2 zege klom Vitesse van de 4e naar de 2e plaats en blijft daarmee dus volop meedoen om de prijzen.

Fotogalerij