Vitesse gaat voor periodekampioenschap

18
Nov
Vitesse'22
4
FC Purmerend
1

Vitesse’22 begint op dreef te komen. De eerste overwinning op de Puikman is een feit en Purmerend moest er deze keer aan geloven. Lang wist de ploeg uit Purmerend stand te houden, omdat Vitesse verzuimde het veldoverwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Nadat zelfs 2 penalty’s niet waren verzilverd, was het halverwege de 2e helft alsnog raak. Binnen 3 minuten werd de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong, die uiteindelijk mede door een numerieke meerderheid werd uitgebouwd tot een op papier overtuigende 4-1 overwinning. Door dat resultaat heeft Vitesse aansluiting gekregen bij de middenmoot. Bij winst volgende week in het inhaalduel tegen Zilvermeeuwen thuis komt de ploeg van trainer Patrick van der Fits zelfs in het linker rijtje terecht. En menigeen zou dat een maand geleden niet voor mogelijk hebben gehouden.

Maar zo gemakkelijk als de 4-1 zege zou vermoeden ging het in begin niet. Al na 5 minuten keek Vitesse tegen een 0-1 achterstand aan, toen de linkerspits vanuit buitenspelpositie mocht doorgaan en vanaf de achterlijn zijn spits in stelling bracht, die Hans Veldt onhoudbaar passeerde. Daarna nam Vitesse het heft in handen, en leek het er op dat de niet al te sterke defensie van Purmerend weldra zou bezwijken. Maar omdat Vitesse teveel door het midden aanviel in plaats van over de vleugels wist de geelrode muur van verdedigers stand te houden. In de 35e minuut leek het dan toch te gaan gebeuren. Een prima lange bal van Tanno van den Berghe bracht Lennert Beentjes ineens vrij voor de keeper, maar hij werd vervolgens van achteren aangetikt door een van de centrale verdedigers. Scheidsrechter Schipper kon niet anders dan de rode kaart trekken, maar de toegekende penalty werd niet goed ingeschoten door Rob Touber waarna de bal heel langzaam naast de verkeerde kant van de paal rolde.

Het numerieke overwicht had enkele omzettingen bij Vitesse tot gevolg waardoor de aanvalskracht verder werd vergroot. De grootste mogelijkheid op de gelijkmaker ontstond 10 minute na rust toen Tom Spil vrijgespeeld werd vlak voor het doel, maar vervolgens werd aangetikt toen hij wilde scoren. Dit keer volstond de scheids met een gele kaart, maar de bal ging wel voor de 2e keer op de stip. Dit keer plaatste Lennert Beentjes zich achter de bal. De keeper wist de niet goed geplaatste bal uit de rechterbenedenhoek te halen maar de bal kwam opnieuw voor de voeten van de spits. In de rebound ging de bal echter via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Daarna duurde het tot halverwege de 2e helft voordat de Purmerendse defensie eindelijk capituleerde. Binnen 3 minuten tijd brak Robin Bakker tweemaal door op rechts en zijn afgemeten voorzetten werden perfect ingeschoten door eerst Menno Peters (1-1) en Jort Kaandorp (2-1). Nadat het 10-tal van Purmerend toch nog enige tijd leek aan te dringen was het Robin Bakker zelf die de genadeklap verzorgde. Prima aangespeeld door Menno Peters kwam hij vrij voor de keeper en dit keer trok hij zelf de trekker over: 3-1. Vlak voor tijd werd het nog 4-1 toen Lennert Beentjes een voorzet van links goed inkopte, zodat de eerste thuiszege van Vitesse een feit was. Al met al een prima prestatie waardoor Vitesse nu zelfs periode kampioen kan worden.

Foto: Andreas Mulder

Het filmmateriaal staat inmiddels ook online. Surf hiervoor naar de tab media/videobeelden

Fotogalerij