Vitesse haalt uit bij De Blokkers: 0-5

01
Apr
De Blokkers
0
Vitesse'22
5

Na de ietwat onfortuinlijke nederlaag op Paaszaterdag thuis tegen Hellas Sport moest Vitesse op Paasmaandag aantreden tegen het laag geklasseerde De Blokkers. Thuis werd nog terecht met 2-3 verloren van de vorig seizoen gepromoveerde ploeg uit Blokker. Maar dit keer mocht Vitesse niet verliezen, anders zou het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst teruggebracht worden tot slechts 3 punten. Bij de warming-up moest Rutger Balm helaas door een blessure afhaken, waardoor A-junior Desmond van der Waart plotseling een basisplaats kreeg toebedeeld.

Al snel werd duidelijk dat de verdediging van De Blokkers de grootste moeite had met de aanval van Vitesse. Voor rust wist men de schade nog te beperken tot een 0-1 achterstand, maar na rust sloeg Vitesse onbarmhartig toe en won sinds lange tijd weer eens overtuigend en met grote cijfers: 0-5.

Vitesse startte de 1e helft overtuigend en kreeg de al snel enkele kleine kansen. Maar gaandeweg werd de thuisploeg steeds gevaarlijker, met name via hun snelle rechterspits. Toch was het Vitesse dat na bijna een half uur spelen de leiding nam toen Robin Bakker vanaf rechts een afgemeten voorzet lanceerde op Lennert Beentjes, die hoog boven de verdedigers uitspringend de bal over de keeper in het doel wist te koppen: 0-1.

Geen minuut later leek de gelijkmaker al gescoord te worden na een misverstand in de verdediging van Vitesse, maar de bal kon nog net van de doellijn gehaald worden. Vlak voor rust kreeg Vitesse nog enkele kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar wederom wist de keeper de thuisploeg  nog in de race te houden.

Een paar minuten na rust was het echter alsnog raak. Robin Bakker maakte dankbaar gebruik van zwak ingrijpen van een van de verdedigers, wist zich vrij voor de keeper te spelen en scoorde heel beheerst: 0-2. Daarna zakte Vitesse wat terug en gaf De Blokkers de kans om wat terug te doen.  Dat had bijna een aansluitingstreffer tot gevolg toen een bal via de onderkant van de lat plotsklaps tegen de voet kwam van een van hun spitsen en vervolgens wonderwel net langs de voor hen verkeerde kant van de paal rolde. En bij andere pogingen vonden zij de weer prima keepende Tom Laan op hun weg.

De weerstand werd echter gebroken toen Robin Bakker de verdediging opnieuw te snel af was en Lennert Beentjes op maat bediende: 0-3. Daarna kreeg Robin Bakker zelf nog een enorme kans op de 0-4 maar hij schoot de bal te slap in. Niet veel later maakte hij dat alsnog goed toen hij opnieuw vrij voor de keeper verscheen: 0-4.

Zo’n minuut of 10 voor tijd werd Desmond van de Waart, die een prima partij speelde en voor rust ook nog een doelpunt zag afgekeurd, gewisseld voor Luuk ten Broek. Die tekende na een snel genomen vrije trap voor de einduitslag van 0-5. Met nog een inhaalduel voor de boeg ligt zelfs de 6e plaats in het verschiet voor Vitesse.

Fotogalerij