Vitesse haalt uit in de Rijp: 2-7

04
Sep
De Rijp
2
Vitesse'22
7

Voor het 1e competitieduel moest Vitesse in De Rijp aantreden tegen de plaatselijke voetbalclub die het vorige seizoen nog overtuigend kampioen was geworden in de 4e klasse. En die titel was vooral te danken aan het sterke optreden op eigen terrein: van de 13 thuisduels werden er maar liefst 11 in winst omgezet en de beide andere eindigden gelijk. Dus op voorhand leefde bij menigeen al het gevoel dat het wel een lastige wedstrijd kon gaan worden. Maar die angst verdween gaandeweg de 1e helft omdat Vitesse vooral voor de rust uitermate effectief was. De ruststand werd maar liefst 1-5 en die grote voorsprong werd na rust vrij eenvoudig geconsolideerd.

Al in de 1e minuut was de eerste grote kans voor Rik Beentjes, die de keeper wist te omspelen maar zijn iets te zachte inzet door een verdediger gekeerd zag worden. Kort daarop kreeg eerst De Rijp nog een grote kans die werd gemist maar vervolgens was het de beurt aan Robin Bakker. Die kwam vanaf links naar binnen, passeerde wat spelers en schoot van net buiten het strafschopgebied de bal knalhard over de grond binnen: 0-1. Daarna werd het een redelijk open wedstrijd mede omdat de beide verdedigingen allesbehalve overtuigend opereerden. Bij De Rijp was dat mede te verklaren door een onzekere invaller doelman uit een veteranenteam, omdat de vaste keepers beiden geblesseerd waren. Die verdedigende onmacht had tot gevolg dat er over en weer grote mogelijkheden ontstonden waarvan Vitesse dus veel beter gebruik maakte. Na zo’n 25 minuten spelen was het eerst opnieuw Robin Bakker die bij de 2e paal scoorde na een voorzet van rechts die door iedereen voor doel gemist werd. Vervolgens was de beurt aan spits Nick van der Ven die door alert handelen ook 2 goaltjes meepikte. Intussen had De Rijp door hun snelle spits al een verdiende tegengoal gemaakt, maar Rutger Balm tekende voor een royale ruststand toen hij de bal uit een afgeslagen aanval in de voeten kreeg gespeeld: 1-5. En het had nog erger kunnen worden ware het niet dat de keeper van de thuisploeg met 2 prima reddingen wist te voorkomen dat Robin Bakker een hattrick zou scoren.

De 2e helft werd eigenlijk een formaliteit. Vitesse drong niet echt meer aan, en De Rijp miste de klasse om het Vitesse echt lastig te naken. Ook niet nadat in de 52e minuut de 2-5 werd binnengeschoten na een moment van onachtzaamheid in de verdediging. Pas in de slotfase drong Vitesse nog wat aan en dat leidde tot doelpunten van Jort Kaandorp na goed doorzetten en Menno Peters, die van dichtbij een bal kon binnen tikken.  Al met al een prima competitiestart voor het team van nieuwe trainer Everard Luijckx!

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.