Vitesse haalt uit tegen SEW: 6-2

17
Nov
Vitesse'22
6
SEW
2

Vitesse moest dit weekend aantreden tegen het laaggeplaatste SEW. De ploeg uit Nibbixwoud stond op de voorlaatste plaats en had na 8 duels een doelsaldo van 10 voor en 11 tegen.  Zo’n saldo past eigenlijk helemaal niet bij een ploeg in de onderste regionen, maar eerder bij een middenmoter met een sterke defensie en een minder sterke voorhoede. Maar na het duel op de Puikman zag dat doelsaldo er heel anders uit door de 6-2 nederlaag tegen het ontketende Vitesse. Vooral na rust was het Vitesse dat de lakens uitdeelde, en moest het tot 10 man gereduceerde SEW lijdzaam toezien hoe Vitesse de numerieke meerderheid  optimaal wist uit te buiten.

SEW begon overigens sterk aan het duel. Al in de 4e minuut kwamen de gasten op voorsprong toen een vrije trap van rechts door topscoorder Travis Reuser werd binnengetikt. Kort daarop kroop Vitesse door het oog van de naald toen de spitsen van SEW tot 2 maal toe oog in oog kwamen te staan met Tom Laan. De 1e  keer ging de bal net naast de voor SEW verkeerde kant van de paal en de 2e keer volgde een prima redding van Tom Laan. In de 10e minuut werd het echter alweer gelijk toen de prima spelende Tanno van de Berghe een perfecte voorzet gaf op spits Lennert Beentjes, die bij de 2e paal met een diagonale kopbal de gelijkmaker in de touwen joeg. En 10 minuten later was het opnieuw Lennert Beentjes die met zijn hoofd scoorde, ditmaal uit een corner van Robin Bakker. Halverwege de 2e helft kwam het goed spelende SEW plotsklaps met een man minder te staan, toen een van de lange spitsen te laat regeerde op een dieptebal en in plaats van de bal de snellere Rob Touber torpedeerde. Maar ook na de terechte rode kaart bleef SEW goed meevoetballen en wist een minuut of 10 voor tijd zelfs op gelijke hoogte te komen door uit een corner de 2-2 te scoren. Maar vlak voor het rustsignaal werd na een korte corner de bal door Robert Poel in het doelgebied geplaatst waar de vrijgelaten  Jort Kaandorp de bal vervolgens voor het inkoppen had: 3-2.

Na rust werd duidelijk dat de krachten bij  SEW langzaam uitgeput raakten, mede omdat Vitesse het baltempo hoog hield. Het wachten was op de 4e treffer. Die volgde na een prima solo van Robin Bakker dwars door de verdediging van SEW, waarna hij vervolgens meerdere tegenstanders uitkapte en de bal panklaar terug legde op Kevin Klaver. Die haalde verwoestend uit en zorgde voor de veilige marge: 4-2. Niet veel later veroverde de opnieuw sterk spelende Shabari Visser de bal op het middenveld en zette vervolgens zelf een prima aanval op, waarna hij uiteindelijk via verschillende schijven de vrijstaande Lennert Beentjes in staat stelde om zijn hattrick te voltooien: 5-2. Het slotakkoord volgde vlak voor tijd toen invaller Rick Beentjes een fout in de verdediging afstrafte, de keeper omspeelde en de 6-2 eindstand liet aantekenen.

Fotogalerij