Vitesse houdt na 8-0 zege zicht op nacompetitie

Mei
Vitesse'22
Olympia Haarlem

Na slechts één punt behaald te hebben uit de laatste 2 uitduels tegen degradatiekandidaten moest Vitesse het in de laatste thuiswedstrijd opnemen tegen middenmoter Olympia Haarlem. De ploeg uit Schalkwijk had niets meer te winnen of te verliezen en dat was duidelijk te zien in het verloop van het duel. Vitesse daarentegen  had ondanks het beschamende verlies van 5 punten nog steeds een kleine kans op deelname aan de nacompetitie. Absolute voorwaarde voor dat resultaat was dat niet alleen verder puntverlies achterwege moest blijven maar óók dat de concurrenten volop zouden meewerken. En aan beide eisen werd vooralsnog voldaan. Vitesse won zelf afgetekend met maar liefst 8-0 van Olympia Haarlem en ook de concurrentie zorgde er voor dat de onwaarschijnlijke droom van Vitesse op deelname aan de nacompetitie nog tenminste 1 week mag voortduren!

Waar Vitesse het totaal liet afweten tegen SVA en VVH/Velserbroek liet de ploeg van de afscheid nemende trainer Patrick van der Fits dit keer meteen duidelijk blijken dat men voor de volle winst wilde gaan. Vooral de weer in de basis teruggekeerde Rik Beentjes liet zich in de beginfase duidelijk gelden. Herhaaldelijk was hij zijn tegenstander te snel af en het wachten was op de openingstreffer. En die nam hij in de 10e minuut zelf voor zijn rekening: 1-0. Bij een van de spaarzame uitvallen verscheen 6 minuten later een van de aanvallers van Olympia Haarlem vrij voor keeper Tom Laan maar die wist met een prima safe de gelijkmaker te voorkomen. In de 25 e minuut soleerde Rik Beentjes opnieuw door de defensie van de tegenstander en bediende Luuk ten Broek op maat. Die tekende voor de 2-0 voorsprong. De laatste 5 minuten voor rust werd die voorsprong verdubbeld tot 4-0 door 2 prima goals van Jort Kaandorp.

Direct na rust scoorde Vitesse al de 5-0 uit een vrije trap van aanvoerder Jasper Rutgers. Olympia geloofde het daarna allemaal wel en bood Vitesse de kans om de frustratie van de laatste weken van zich af te spelen. Na een prachtige combinatie vanaf links werd Jort Kaandorp vrij voor doel gespeeld en die zorgde met zijn 3e treffer voor de 6-0. Een fraaie solo van centrumverdediger Joris Veldt door het centrum van de tegenpartij werd even fraai afgerond, waarna het slotakkoord opnieuw voor Jort Kaandorp was. Uit een toegekende penalty zorgde hij met zijn 4e (!) doelpunt voor de 8-0 einduitslag.

2e Pinksterdag gaat Vitesse op bezoek bij het voor prijzen uitgeschakelde Bloemendaal. Weet Vitesse daar de 3 punten te pakken dan is er nog steeds kans op deelname aan de nacompetitie. Maar dan moet HSV én kampioen worden én tegelijkertijd de 3e periode pakken. Maar voor die 3e periode is Wijk aan Zee de grootste kandidaat. Als de ploeg van Arvid Smit namelijk in eigen huis wint van Beemster, dan pakken zij die 3e periode en eindigt het seizoen voor Vitesse.

Maar juist afgelopen weekend is eens en temeer duidelijk geworden dat in het voetbal alles mogelijk is!!