Vitesse in slotminuut ten onder tegen SEW uit: 2-1

07
Apr
SEW
2
Vitesse'22
1

Vitesse moest zondag in Nibbixwoud aantreden tegen SEW, dat sedert een trainerswisseling punten is gaan pakken. Zelf moest Vitesse het doen zonder Robin Bakker, terwijl Lennert Beentjes licht geblesseerd wel in de basis stond. Alhoewel de thuisploeg over het algemeen wat feller was, leek het duel ondanks een numerieke meerderheid voor SEW onbeslist te eindigen. Halverwege de 2e helft moest Vitesse namelijk met 10 man verder nadat Remy Veldt een 2e gele kaart had gekregen en dus met rood van het veld moest. SEW leek weinig te kunnen doen met dat mannetje meer, maar in de 90e minuut viel de winnende treffer alsnog.

Op het slechte veld was het lastig voetballen. Binnen 5 minuten nam Vitesse de leiding toen bij een snelle uitval Jort Kaandorp alleen voor de keeper verscheen. Het legde de bal prima breed op de meegekomen Lennert Beentjes die de bal beheerst kon binnen schieten. Maar een minuut of 10 later was het alweer gelijk toen uit een scrimmage voor het doel van Tom Laan de bal voor de voeten viel van topscoorder die beheerst scoorde: 1-1. Vlak voor rust was SEW nog dichtbij een voorsprong toen Tom Laan al gepasseerd was maar de bal hobbelde voor het doel langs.

Na rust werd het spelpeil er niet beter op. Mede door het fanatieke thuispubliek leek de overigens goed leidende scheidsrechter enigszins van de rel te raken, wat door hun commentaar langs het veld begon hij voor kaarten uit te delen voor lichte vergrijpen op juist dat deel van het veld.  Zoals gezegd werd Remy Veldt daarvan het slachtoffer. Met invallers Mark Kokkelkoren en Koen Touber in de ploeg wist Vitesse redelijk stand te houden. Na een eerdere hachelijke situatie voor het doel van Tom Laan volgde in de slotminuut een soortgelijk tafereel. Dit keer viel de bal voor de voeten van Travis Reuser, die hard kon inschieten: 2-1. Bijna werd het nog gelijk toen Luuk ten Broek in de blessuretijd vrij door de keeper verscheen, maar die wist zijn inzet te keren.

Fotogalerij