Vitesse JO9-4 – FC Uitgeest JO0-3

FC Uitgeest JO9-3

Dag vrienden,

Er zijn van die dagen. Dat verliezen eigenlijk als winnen voelt. Dat je, ondanks een uitslag die niet in je voordeel uit te leggen is, je toch met opgeheven hoofd ’t veld afstapt. En vandaag was zo’n dag. Afgelopen dinsdag speelde de heren -zoals u als trouw volger weet- de sterren van de hemel tegen het 4e van FC Uitgeest. Vandaag stond het 3e van diezelfde club tegenover ons. En tussen ons gezegd en gezwegen was het eigenlijk niet zo’n leuke tegenstander. Niet zo sportief en tergend langzaam bij elke vorm van een uitbal. Of die nou langs de lijn uit was of via de achterlijn… Het duurde en duurde maar.

Maar goed; het gaat niet over FCU, maar over ons. We hadden de pech om aan het begin 0-3 achter te komen, doelpunten uit het niets eigenlijk, of juist uit een scrimmage voor het doel. Hoe dan ook, het lag echt niet aan het niveauverschil want we deden niet voor ze onder. Toen de eerste tien minuten voorbij waren hebben we de koppies bij elkaar gestoken en elkaar prima opgepept. Ook al scoren we niet, als we het ze maar lastig maken, de bal afpakken, voor elk duel gaan. Dan uiteindelijk valt ‘ie vanzelf wel. En hoewel dat ‘uiteindelijk’ nog erg lang duurde voelde de goal van Pelle in ’t vierde kwart als een collectieve overwinning. Het was de verdienste van het hele team. Ze deden echt hun best. De neutrale toeschouwer zou Vitesse nadien zeker als bovenliggende ploeg aangewezen hebben, die verdraaide bal wilde er echter maar niet in. Centimeters voorlangs, net tegen de keeper, op de paal. Hij ging er niet in. Maar o wat waren ze goed en werkte ze hard. Toen André na 40 minuten affloot en we de eindstand van 1-5 opmaakte voelde dat dus als een prima wedstrijd.

Dat onze toppers de penaltyreeks ook nog eens foutloos afsloten door allen te scoren, 7-5 in ons voordeel, maakt deze ochtend, in onze optiek, compleet.

En nu; Sinterklaas! Hoe leuk is dat. Komend weekend Limmen uit. Gezien het verhaal hierboven zijn we gewaarschuwd. Maar, één ding is zeker: voetballen kunnen we!

Goed weekend,

André en Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.