Vitesse JO9-4 – Sporting Krommenie JO9-5

Sporting Krommenie JO9-5

Dag allen!

Vanochtend trapten, rond 10.15, de voetballertjes van JO9-4 af tegen een, naar eigen zeggen -dus waar- ook ongeslagen tegenstander. Sporting Krommenie JO9-5 was te gast op de Puikman en het beloofde een leuke pot te worden. Zoals het hele seizoen al, zat het weer mee en konden de heren niet wachten om te beginnen. Langs de lijn was het lekker druk, dus alle ingrediënten waren daar.

Sporting liet direct zien niet voor een nederlaag gekomen te zijn en scoorde rap de 0-1. Kijk! Een beetje tegenstand, dat mag dus ook wel een keer. En na de gelijkmaker van Pelle stond het na 10 minuten toch gewoon 1-2.

En daar schuilt dus de kracht bij deze mannetjes. De kracht van je niet gewonnen geven, maar doorgaan en dat extra stapje zetten. Niet willen verliezen, maar scoren en overspelen. In de tweede twintig minuten werd maar liefst 4 keer gescoord (Inclusief een prachtige goal van Luuk -die eigenlijk onregelmentair was, maar vooruit, ’t is JO9…En onze toffe scheids floot er niet voor). 5-2 voor na de eerste helft. Met een bekertje limonade filosofeerden we over de twintig minuten die nog zouden komen. Het was zeker geen gespeelde pot. Sporting zag nog kansen en inderdaad liepen we niet verder uit die derde periode. Sterker nog, Sporting prikte er eentje -zij het met veel mazzel- in. 5-3 na 30 minuten. En toen? Ja, toen begon dat laatste deel. Dit seizoen hebben we al menige wedstrijd in de laatste 10 minuten op slot gegooid en beslist. En zo ook vandaag. Wederom vier goals en eentje tegen bracht de eindstand op 9-4. Een terechte overwinning. De mooie reddingen van Chris op doel in de laatste 10 minuten mogen niet onvermeld blijven. Als een tijger springt hij voor de bal en lijkt haast niet te passeren. Dat ‘ie ook nog eens heel veel lol heeft op doel komt nog mooi uit ook!

Al met al was het dus een leuke pot tegen een prima tegenstander. Met een voor ons fijn resultaat. Of dat volgende week ook lukt is maar de vraag. VV Assendelft JO9-2 staat op het programma en de enige uitslag van hen die terug te vinden is, is een 19-0 overwinning op ZCFC JO9-1 in de beker. We zijn gewaarschuwd dus! Voor nu; genieten van ’t weekend. Tot volgende week!

Groet,

André & Dirk Jan

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.