Vitesse JO9-6 – IJmuiden JO9-4 2-6 (0-6)

05
Nov
Vitesse'22 JO9-6
2
IJmuiden JO9-4
6

Wat doe je als je vol goede moed aan een wedstrijd begint en na 20 minuutjes met een 0-6 achterstand in de rust aan de limonade zit? Simpel, je vergeet zo snel mogelijk de eerste helft, regelt met een van de leiders een bonus voor een positieve score in de tweede helft en gaat weer vol goede moed het veld op. En als je dan terugkomt tot 2-6 en de penaltyreeks winnend afsluit, blijkt het al met al toch een prima zaterdagochtend te zijn.

Lachende gezichtjes dus achteraf in de Vitesse-kantine, waar de roze en gevulde koeken van leider Robin zorgvuldig opgepeuzeld werden door de mannen van de JO9-6. Hoewel de uitslag alle reden gaf om zo snel mogelijk naar huis te gaan om voor de rest van de dag in bed te kruipen, was de stemming opperbest.

Het duel met IJmuiden JO9-4 aan de voet van de Papenberg kende meerdere gezichten. In de eerste helft zat werkelijk alles tegen. Met ons nieuwste talent Julian op doel en Jayden met een gipsen arm langs de kant (beterschap Jayden!) begonnen we aan de wedstrijd. Het spel golfde op en neer, maar waar onze kansen (van onder meer Jari, Ole en Melle – normaal gesproken allemaal zekerheidjes) net mis gingen, was het voor IJmuiden elke keer bingo.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en leek ons team weer op de geoliede machine van de laatste maanden. Pepijn verdedigde na rust zijn doel als een tijger. Mats, Stef en Jens stonden hun mannetje achterin en Melle, Julian en Jari bikkelden op het middenveld. En voorin was het Ole die met een prachtige diagonale pegel de bal de kruising in joeg en onze achterstand wat draaglijker maakte. Vlak voor het eindsignaal tekende Mats na een mooie actie voor onze tweede goal en na de penaltyreeks waarin doelman Pepijn de show stal, belandden er dan toch acht blije koppies onder een lekkere warme douche.

Mannen, veel plezier deze week op de training en tot zaterdagochtend heeeeeel vroeg!

Krijn

Fotogalerij

Er horen geen foto's bij dit wedstrijdverslag.