Vitesse kijkt weer omhoog na thuiszege op SVW: 2-1

14
Apr
Vitesse'22
2
SVW'27
1

Het is nog steeds ongemeend spannend in de 2e klasse, zowel wat het kampioenschap betreft als de plaatsen om degradatie en/of nacompetitie. Door enkele onfortuinlijke nederlagen in de slotminuten van de laatstgespeelde duels was Vitesse nog steeds niet veilig. Het thuisduel tegen SVW leek de kans te bieden om de nacompetitie definitief te ontlopen. Vooral ook omdat SVW de laatste 2 duels met respectievelijk met 7-0 en 0-5 had verloren tegen enkele kampioens-pretendenten. In het begin van het duel tegen de ploeg uit Heerhugowaard zag het er ook naar uit dat Vitesse de winstpunten voor het oprapen had. Uiteindelijk werden die punten ook gepakt, maar dat gebeurde niet echt overtuigend in een bepaald niet al te beste wedstrijd.

Als gevolg van de 2 zware nederlagen begon SVW heel onzeker aan de wedstrijd. Eigenlijk had Vitesse daar dankbaar gebruik van moeten maken, maar vooral door onnauwkeurigheid in de aanval werd geen gebruik gemaakt van de geboden ruimte. Halverwege de 1e helft nam SVW zelfs de leiding uit een counter na een afgeslagen aanval. Vlak voor rust werd het gelijk toen Robin Bakker op links de vrijstaande A-junior Desmond de Waard aanspeelde die de bal vervolgens diagonaal perfect inschoot: 1-1.

De 2e helft had SVW met de wind in de rug overwegend een licht veldoverwicht. Vitesse bleek niet of nauwelijks in staat om  de wedstrijd naar zich toe te trekken. Teveel spelers van de thuisploeg miste de juiste vorm om er een lekkere wedstrijd van te maken. Toch was het Vitesse dat na een minuut of 20 spelen op voorsprong kwam. Na een goede aanval over links wist Desmond de Waard Robin Bakker te bereiken die via een been van een verdediger de bal toch in het doel wist te schieten: 2-1. Daarna wachtte het thuispubliek tevergeefs op de genadeklap, en nadat een tegendoelpunt van SVW nog wegens hands werd afgekeurd konden de 3 punten met de nodige opluchting worden bijgeschreven bij het totaal van Vitesse. Door dit resultaat is zelfs de 5e plaats nog haalbaar voor Vitesse!

Fotogalerij