Vitesse knokt zich naar 1-0 zege op SVW

Vitesse'22
SVW'27

Vitesse beleefde een bijzondere dag op de Puikman. ’s-Morgens vroeg kwam eerst het bericht dat club-icoon en erelid Cor Zonneveld was overleden en daarna volgde onder grote belangstelling het kampioenschap van Vitesse 3. Vervolgens viel het kwartje de goede kant op bij het vlaggenschip, dat met 1-0 wist te winnen van SVW. De ploeg uit Heerhugowaard had slechts 1 puntje meer dan de thuisploeg, dus moest er gewonnen worden om kans te houden op het ontkomen van de nacompetitie. En op karakter lukte dat ook nog, zodat er ondanks alles toch tevreden gezichten waren op de Puikman.

Vitesse begon goed aan het belangrijke duel en met de wind in de rug ging de ploeg op zoek naar een vroege voorsprong. Dat leek al na een minuut of 5 succes te hebben toen de keeper de bal te nonchalant was bij het uitverdedigen en de bal tegen Nick van de Ven aanschoot. De bal leek daardoor in het eigen doel te belanden maar stuiterde net over de lat. Na dit openingsoffensief nam SVW geleidelijk het initiatief over. Vitesse bleef echter loeren op kansen en in de 24e minuut kon het thuispubliek juichen. Allereerst miste Nick van de Ven een unieke kans op de openingstreffer na slecht uitverdedigen van SVW, maar de bal belandde daarna via via alsnog voor de voeten van de latere matchwinnaar Robin Bakker die snoeihard uithaalde: 1-0. Een paar minuten later bood de defensie van SVW zelfs de kans op een grotere voorsprong maar daarvan werd niet geprofiteerd door de thuisploeg. Vlak voor rust leek SVW op gelijke hoogte te komen uit een corner van rechts, maar de kopbal ging met langs de voor SVW verkeerde kant van de kruising.

Ook na rust startte Vitesse ondanks het windnadeel weer sterk. Dat resulteerde al na 5 minuten in een 100% kans voor Nick van de Ven die door Robin Bakker helemaal vrijgespeeld werd voor de SVW-keeper. Die liet echter de bal jammerlijk onder zijn schoen richting zijlijn gaan. Daarna golfde het spel wat op een neer en wist SVW met name vanaf links enkele malen gevaarlijk voor het doel van Tom Laan te verschijnen. Door prima verdedigen wist SVW niet of nauwelijks uitgespeelde kansen te creëren. Omdat ook Vitesse er niet in slaagde een 2e doelpunt te maken, bleef het tot het einde toe spannend voor het publiek. De ontlading was dan ook groot toen de goed leidende scheidsrechter na veel extra minuten voor de laatste keer floot. En daardoor pakte Vitesse eindelijk weer eens 3 heel belangrijke punten in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie.