Vitesse komt slecht uit winterstop: 3-0 verlies bij OSV

05
Feb
OSV
3
Vitesse'22
0

Na de afgelasting vorige week moest Vitesse na 1,5 maand weer echt aan de bak en de vraag was hoe de ploeg uit de winterstop zou komen. Uit de opstelling werd meteen duidelijk dat diverse bepalende  spelers ontbraken wegens blessures. Maar uit het verdere wedstrijdverloop bleek bovendien dat de ploeg niet of nauwelijks in hun spel kon komen en lijdzaam moest toezien hoe het laaggeklasseerde OSV volkomen terecht de 3 punten pakte.

Al binnen 1 minuut leek Vitesse op achterstand te komen. Een van de lat terugkomende bal kwam wat ongelukkig tegen de hand van een van de verdedigers en scheidsrechter Sanou wees meteen naar de stip. Maar dat snelle buitenkansje werd niet benut. Daarna golfde het spel wat op en neer, met over en weer ook veel balverlies. Toch was OSV in de opbouw veelal gevaarlijker dan Vitesse. Zo werd in de 18e minuut de snelle spits van OSV in de diepte aangespeeld en zij aan zij met Rick Poel leek hij de bal te ver voor zich uit te spelen. Daarom maakt hij dankbaar gebruik van het iets uitgestoken been van de verdediger en liet zich vallen. Wederom kende de scheidsrechter geen clementie zodat de bal voor de 2e keer op de stip belandde. Keeper Tom Laan dook weliswaar naar de goede hoek maar voelde de bal toch nog net door zijn handen glippen: 1-0. Vitesse probeerde met diepe ballen de spitsen te bereiken maar echt overtuigend was het allesbehalve. OSV daarentegen bleef gevaarlijker en had de voorsprong al voor rust kunnen uitbouwen toen een van de voorwaartsen vrij voor het doel verscheen, maar vervolgens de bal naast schoot. Het blessureleed van Vitesse werd voor rust verder vergroot toen in een luchtduel met een medespeler de hoofden tegen elkaar botsten en Bobby Meijer na een langdurige behandeling met een flinke hoofdwond het veld moest verlaten.

Na rust bakte Vitesse er eigenlijk helemaal niets meer van. Achterin de bal rondspelen ging nog wel maar zodra de bal naar voren werd gespeeld ging het mis. OSV daarentegen liet wel passie zien en het was aan keeper Tom Laan te danken dat de 1-0 voorsprong nog lang op het scorebord bleef staan. Maar in de slotfase sloeg de ploeg uit Amsterdam-Noord alsnog toe en bezorgde Vitesse een blamerende 3-0 nederlaag.

 

Fotogalerij