Vitesse krijgt voetballes van Kleine Sluis: 1 – 3

22
Okt
Vitesse'22
1
Kleine Sluis
3

Afgelopen zondag moest Vitesse het op de Puikman opnemen tegen Kleine Sluis uit Anna Paulowna. Deze club is in 2012 ontstaan uit een fusie tussen BKC (zondag) en SVAP ’74 (zaterdag). Al die jaren speelt de ploeg in de 3e klasse en meestal draaien ze aardig mee omdat ze over een prima ploeg beschikken. Vorige week heeft koploper Limmen dat al moeten ondervinden want Kleien Sluis ging er met de 3 punten vandoor. En ook Vitesse heeft het de ploeg uit de kop van Noord-Holland op eigen veld niet of nauwelijks moeilijk kunnen maken thuis want de fusieclub zegevierde meer dan terecht met 1-3.

Al in de beginfase kwam Vitesse goed weg toen een hard ingeschoten bal via de binnenkant van de paal weer het veld in vloog. Maar in de 16e minuut was het alsnog raak. Knullig balverlies op het middenveld werd keihard afgestraft. Daaruit werd meteen de linkerspits de diepte ingestuurd en waarschijnlijk was het niet zo bedoeld maar zijn voorzet vanaf links verdween over de verbouwereerd bij de 1e paal staande Tom Laan in de verre kruising: 0-1. Nog in dezelfde minuut had Vitesse al gelijk kunnen maken toen de snelle Rik Beentjes alleen voor de keeper kwam maar omdat hij iets teveel tijd nodig had kon de gelijkmaker ternauwernood worden voorkomen. De laatste 10 minuten van de 1e helft waren dan toch voor de thuisploeg. Nadat 5 minuten voor rust een combinatie over links net geen treffer opleverde werd het een minuut voor rust alsnog gelijk. Opnieuw sneed de snelle Rik Beentjes door de defensie van Kleine Sluis, bediende Robin Bakker die vervolgens na een prima een-tweetje fraai afrondde: 1-1.

Direct na rust nam Kleine Sluis meteen weer het initiatief. Ze kregen daartoe ook alle gelegenheid omdat Vitesse het opnieuw liet afweten. Vrijwel iedereen speelde duidelijk onder het normale niveau waardoor Kleine Sluis zich naar hartenlust kon uitleven al was ook hun niveau na rust wat minder dan voor rust. Maar zij lieten zien hoe voetbal gespeeld moet worden en hopelijk is die les goed doorgekomen bij het team van trainer Everard Luijckx. Toch was het een slechte uittrap van Tom Laan die uiteindelijk de inleiding vormde voor een snelle counter waaruit de 1-2 werd gescoord. En toen 5 minuten daarna ook de 1-3 simpel mocht worden binnengeschoten na opnieuw slecht verdedigen was het duel beslist. Vitesse probeerde wel de bakens te verzetten maar het zat er ook dit keer helemaal niet in.

Fotogalerij