Vitesse laat Foresters ontsnappen na 1-3 voorsprong

10
Maa
De Foresters
4
Vitesse'22
3

Ruim een uur lang was Vitesse de betere ploeg, maar na een minder gelukkige wissel een kwartier na rust kwam Foresters terug in de wedstrijd, en wist uiteindelijk zelfs nog 3 punten in Heiloo te houden. En daarmee kreeg de thuisploeg meer dan waar het recht op had. Want Vitesse speelde tot die wissel een van zijn beste wedstrijden van dit seizoen, kreeg ook legio kansen, maar moest uiteindelijk teleurgesteld en met lege handen het veld verlaten.

Al in de eerste 5 minuten liet Vitesse zien dat het naar Heiloo was afgereisd om één of 3 punten te pakken van titelkandidaat Foresters.  Twee prima acties van Robin Bakker leverden kansjes op voor Jort Kaandorp, maar die kwam net te kort om de score te openen. Het normaliter makkelijk combinerende Foresters kreeg van het goed verdedigende Vitesse nauwelijks gelegenheid om in hun spel te komen. Maar toch ontstonden er ook gevaarlijke situaties voor het doel door van keeper Tom Laan. De echt uitgespeelde kansen waren echter voor Vitesse, dat vergat het veldoverwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Uit het niets kwam Foresters in de 28e minuut op voorsprong. Bert Inetia (voorheen Flamingo’s) werd in buitenspel positie aangespeeld waardoor de verdediging bleef staan. Zowel een vlag- als fluitsignaal bleef echter uit, zodat hij alleen op Tom Laan mocht afgaan en met dat kadootje wist hij wel raad: 1-0. Maar een paar minuten later was het alweer gelijk, toen Robin Bakker weer eens op rechts doorbrak en dit keer was zijn voorzet perfect, want bij de 2e paal kon Jort Kaandorp prachtig en onhoudbaar binnenkoppen: 1-1. Het spel golfde daarna op en neer, zodat het talrijk opgekomen Vitessepubliek getrakteerd werd op een enerverende pot voetbal. Na nog enkele kansen van Vitesse was de grootste kans nog vlak voor rust voor Foresters, maar via het been van Rob Touber ging de bal net over de lat. De rust ging dus in met een 1-1 stand waar het net zo goed 3-3 of 4-4 had kunnen zijn.

In de  rust greep trainer van Foresters in door met Nick Kramer en Jeffrey Kleibroek twee vaste krachten in ploeg te brengen. Maar Vitesse liet zich daardoor niet van de wijs brengen en sloeg al na enkele minuten in de 2e helft toe. Robin Bakker werd aangespeeld en met een weergaloze beweging schudde hij 2 verdedigers van zich af , passeerde ook de keeper en scoorde heel beheerst: 1-2. Een minuut of 10 later werd het zelfs 1-3 toen de keeper van Foresters dacht Robin Bakker te kunnen passeren maar zich daarin verslikte. De bal kwam daardoor voor de voeten van Jort Kaandorp die zijn 2e doelpunt kon binnenschieten. Niet veel later werd Kevin Klaver gewisseld voor Lennert Beentjes, waardoor Jort Kaandorp vanuit de spits naar het middenveld  verhuisde. Deze wissel zorgde voor de nodige onrust bij Vitesse dat daardoor ook de grip op de wedstrijd langzaam kwijtraakte.

Met name Nick Kramer liet zich steeds meer gelden waardoor er steeds meer druk op de verdediging van Vitesse kwam te liggen. Vooral hun rechterspits kreeg veel teveel ruimte en kon daardoor diverse malen gevaarlijk worden. Dat leverde ook de aansluitingstreffer op, toen hij vanaf de achterlijn zijn spits wist te bereiken die de bal simpel kon binnen tikken: 2-3. Kort daarna kwam Sil Haringa in het veld als vervanger voor de leeggespeelde Rob Touber. Foresters rook echter bloed en voerde de druk op. Zelfs bij een blessure van Shabari Visser, die na een niet-bestrafte overtreding op het veld bleef liggen, kon Foresters niet de sportiviteit opbrengen om de bal buiten de lijnen te plaatsen. Mede daardoor, en ook door het warrige fluiten van de scheidsrechter werd de stemming in het veld er niet beter op.

De gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd te worden. Toch duurde het nog tot een kleine 10 minuten voor het einde voordat die viel, maar daarna ging Foresters voor de volle winst. Zo’n 5 minuten voor tijd werd Robin Bakker onreglementair gestopt door twee verdedigers, maar ook dit keer zag scheidsrechter daar geen overtreding in. Des te triester was het dat Foresters  uit de daaropvolgende counter de winnende goal wist te scoren. Vlak voor tijd had Jort Kaandorp nog bijna de gelijkmaker op zijn schoen, maar de meer dan verdiende gelijkmaker bleef uit. Maar zo voetballend gaat Vitesse ongetwijfeld méér punten pakken, en dat was toch de winst van een bezoek aan een hooggeplaatste tegenstander.

Fotogalerij