Vitesse laat het afweten uit bij WSV’30: 4-1

11
Dec
WSV'30
4
Vitesse'22
1

Na 6 winstpartijen op rij moest Vitesse op bezoek bij laagvlieger WSV uit Wormer. De thuisploeg had uit de laatste 4 duels slechts 1 punt vergaard zodat winst in de laatste pot voor de winterstop broodnodig was om wat meer uit de gevarenzone te komen. Maar op papier was het hoog genoteerde Vitesse natuurlijk dé grote kanshebber op de 3 punten. In het begin leek ook niets meer de “7 op een rij” in de weg te staan. Want binnen een kwartier had de buit al binnen moeten zijn. Maar de aanvallers van Vitesse verprutste vooral voor rust veel te veel kansen. En toen de defensie het na rust ook nog eens geheel liet afweten maakte WSV dankbaar gebruik van de off-day van Vitesse en pakte daarmee hun grootste zege van dit seizoen.

Al na 2 minuten leek Vitesse op voorsprong te komen toen Robin Bakker de bal na een verre dieptepass van dichtbij dacht binnen te kunnen koppen, maar de keeper wist dat met een reflex te voorkomen. Uit de daaruit volgende corner kreeg hij een herkansing maar vrij voor doel richtte hij dit keer net iets te hoog. Vitesse bleef aanzetten en het wachten was eigenlijk op het 1e doelpunt. Ondanks diverse grote mogelijkheden bleef die goal uit waarna het offensief langzaam wegebde. In plaats van snelle aanvallen over de vleugels werd het vechtvoetbal op het middenveld en mede daardoor kwam het fysiek sterkere WSV langzaam beter in de wedstrijd. Het spelpeil daalde daardoor aanzienlijk maar desalniettemin ontstonden er mogelijkheden aan beide kanten. Bij de thuisploeg gingen die veelal verloren omdat de laatste pass veelal verkeerd was en bij Vitesse was dat ook nauwelijks beter. In de 42e minuut was het toch raak voor de thuisploeg. Na een afgeslagen aanval werd hun linkerspits de diepte in gestuurd en uit zijn voorzet werd de bal door spits Steven de Groot ineens op de pantoffel genomen en verdween hard en onhoudbaar in de touwen: 0-1.

Kort na rust was de grootste kans weer voor Vitesse toen Robin Bakker de verdediging te snel af was en alleen op doel kon afgaan. Omdat hij de bal iets te ver voor zich uitschoot werd de uitgekomen keeper de winnaar in het onderlinge duel door zich voor de aanstormende aanvaller te werpen en de bal van zijn schoen te plukken. Vijf minuten later was het alsnog raak. Dit keer was het Rik Beentjes die alleen op de keeper afging. In eerste instantie werd zijn inzet nog door de keeper gekeerd maar via een andere verdediger kwam de bal opnieuw voor de voeten van de aanvaller die daardoor rustig de 1-1 kon binnen tikken. Deze gelijkmaker inspireerde Vitesse echter niet of nauwelijks tot grotere daden en het spel werd er daarna dus niet beter op. Vermeldenswaardig was nog wel een prachtige inzet van Mats Laan die door de keeper van WSV nog net heel stijlvol met de vingertoppen uit de kruising kon worden getikt. Vooral in laatste kwartier zakte Vitesse in verdedigend opzicht finaal door het ijs. Door persoonlijke fouten was het eerst Steven de Groot die zijn hattrick mocht voltooien en kort voor tijd werd uit een vrije trap zelfs nog de 4-1 binnengetikt.

Door deze even troosteloze als onnodige nederlaag is Vitesse gezakt naar de 3e plaats op de ranglijst. Komende zondag kan de ploeg zich echter revancheren in de derby in en tegen Limmen zodat Vitesse alsnog op die 2e plek de winterstop in kan gaan.

Fotogalerij